Vegan tonijnsalade

Jump to Recipe

Net als eiersalade, maakte ik graag vaak tonijnsalade toen ik nog pescotarisch at. Super simpel en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig! Maar waarmee vervang je dan de tonijn? Ik heb dit al ooit eerder geprobeerd met kikkererwten maar dat was geen succes. Nu kwam ik erachter dat je door de toevoeging van maar één extra ingrediënt de ”vissige” smaak supergoed kunt nabootsen!

Welk ingredient is dat? Sojasaus! Iets wat ik maar al te graag eet, door mijn tofu scramble bijvoorbeeld of bij de sushi natuurlijk. Je kunt ook stukjes norivel toevoegen, dat zie je hierboven ook op de foto. Dit geeft nog een extra vis smaakje mee & een nieuwe textuur.

Net zoals ik mijn eiersalade recept uitprobeerde, deed ik dat ook met de tonijnsalade. Ik heb er dezelfde ingrediënten ingedaan als ik zou doen in een ”echte” tonijnsalade. Het enige is dat ik de tonijn heb vervangen voor kikkererwten & de sojasaus en norivellen toegevoegd.

 • Kikkerewrten
 • Kappertjes
 • Rode ui
 • Citroensap
 • Vegan mayonaise
 • Sojasaus, norivellen & sesamzaadjes

Het recept is zo eenvoudig, je hoeft er echt geen uren voor in de keuken te staan. Het is eigenlijk net zo snel gemaakt als een ”echte” tonijnsalade.

Vegan tonijnsalade

Deze heerlijke salade heb je in een handomdraai gemaakt. Zo eenvoudig als een ''gewone tonijnsalade'', maar dan zonder het dierenleed! Dus zoek je eens iets anders voor op je brood en mis je de smaak van tonijnsalade wel eens? Dan is dit een hele goede vervanger.
Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course Lunch, partyfood
Servings 5 Boterhammen

Ingredients
  

 • 1 blik Kikkerewrten
 • 2 theelepels Kappertjes | Net zoveel als je zelf lekker vind!
 • Rode ui | Net zoveel als je zelf lekker vind!
 • 1 theelepel Citroensap
 • 3 eetlepels Vegan mayonaise | Bijvoorbeeld Remia
 • 1 eetlepel Sojasaus

Optioneel

 • Norivellen
 • Sesamzaadjes
 • Olijven
 • Snufje zout

Instructions
 

 • Begin met het uitlekken van je kikkerewrten. Het sap wordt ''aquafaba'' genoemd en kun je bewaren in de vriezer. Dit kun je in andere recepten gebruiken als vervanger voor eiwit! Zoek er maar eens wat recepten over op :). Spoel je kikkerewrten af onder de kraan en leg ze in een schaaltje.
 • Gebruik een stamper of een vork om de kikkerewrten te prakken. Als er wat hele kikkerewrten in over blijven is dat geen probleem.
 • Snijd de rode ui in kleine blokjes, gebruik hoeveel jij lekker vindt! Ik heb ongeeveer een halve rode ui gebruikt.
 • Voeg de rode ui, kappertjes, het citroensap, de mayonaise, en de sojasaus toe aan je kikkerewrten. en mix goed door. Mocht je olijven willen toevoegen kun je die ook op dit moment snijden en toevoegen. Dit geld ook voor het snufje zout.
 • Wanneer je de tonijnsalade gaat eten zou ik de norivellen in kleine stukjes geknipt toevoegen. Ik vind het ook lekker om het te bestrooien met zwarte sesamzaadjes! Geniet ervan!

Leave a Reply

Recipe Rating