Tofu scramble

Jump to Recipe

Tofu, een ingrediënt wat ik voordat ik veganistisch ging eten eigenlijk nooit echt gebruikte. Ik kocht wel eens vleesvervangers gemaakt van tofu, of at wel eens een recept bij iemand waar tofu in zat, maar gebruikte het nooit zelf. Al een hele lange tijd eet ik geen eieren meer, niet alleen vanwege het principe maar ook omdat ik het idee de laatste tijd gewoon erg raar vond. In combinatie met de geur, wat ik wist van de ei industrie en het gevoel wat ik erbij kreeg, sloeg ik al regelmatig een eitje over.

In de hele vegan community word tofu echt geprezen, en nu snap ik het ook wel! Je kunt er zoveel lekkere dingen mee maken en eigenkijk is het een musthave om gewoon altijd in de koelkast te hebben liggen.

Toen ik voor het eerst probeerde tofu scramble te maken heb ik er wat ingrediënten in gegooid die me lekker leken, en eigenlijk ben ik daar nogsteeds bij gebleven! Iets wat ik later wel heb toegevoegd is Kala namak, of terwijl, zwart zout. Soms sla ik deze over, omdat dit echt zó goed de ei-smaak nabootst, heb ik er niet altijd zin in. Je hebt eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig die je hoogstwaarschijnlijk al thuis hebt liggen.

Net zoals met een echt gebakken eitje kun je met deze tofu scramble zoveel experimenteren. Maakt het bijvoorbeeld

 • spicy met een pittige olie of sausje,
 • kies voor knoflook of truffelolie on in te bakken,
 • roerbak met je favoriete groenten,
 • op een broodje met heerlijke vegan truffelmayo, recept vind je hier,
 • marineer een plakje tofu (ipv te verkruimelen) in de kruiden en bak het als een omelet,
 • & nog ontelbaar veel andere opties!

Dus, laten we naar het recept gaan. Super makkelijk, lekker, vullend. Perfect voor de lunch, brunch of voor het ontbijt!

Tofu scramble

Deze heerlijke tofu scramble is de perfecte vervanger voor een scrambled egg. Heerlijk op een broodje of met je favoriete gebakken groenten!
Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes

Ingredients
  

 • +/-185 gram (stevige) Tofu
 • Kerriepoeder
 • Paprikapoeder
 • Kurkuma
 • Kala Namak ( zwart zout)
 • Sojasaus
 • Knoflookolie | Om in te bakken

Extra

 • 1 Tomaat
 • (gedroogde) Bieslook
 • 2 Ciabatta broodjes
 • Vegan truffelmayo | Home made recept vind je onder de categorie sausjes

Instructions
 

 • Warm in een pan de olie op.
 • Dep de tofu droog en verkruimel boven de pan.
 • Bestrooi met alle kruiden die je wilt gebruiken, de kerrie, paprikapoeder, kurkuma, kala namak en wat sojasaus. Meng dit goed door tot alle tofu een ei kleurtje krijgt.
 • Bak dit een paar minuutjes door.
 • Bak de broodjes af, snijd deze doormidden en besmeer met vegan truffelmayo of jouw andere favo smeersel. Beleg met de tofu scramble en serveer evt. met wat versgesneden tomaat en gedroogde bieslook. Genieten maar!

Leave a Reply

Recipe Rating