Vegan truffelmayonaise

Jump to Recipe

Geen truffelmayo in huis maar wel enorm veel zin in? Kan je geen vegan truffelmayo vinden bij jouw supermarkt in de buurt? Dan heb ik hier een mega snelle oplossing voor je !

”Vroeger” at ik heel graag truffelmayo, heerlijk! Maar veel truffelmayonaises worden gemaakt met ei, dus zijn niet geschikt voor vegans. Toen ik truffelolie in de supermarkt zag staan dacht ik… wait a minute… kan ik dit niet gewoon mengen met mayo? en yes we can! Het enige wat je dus hoeft te doen is een eetlepel vegan mayo mengen met een scheutje truffelolie en you’ve got truffelmayo!

*DISCLAIMER 03-02-2021

Toen ik dit receptje schreef wat ik mij niet helemaal bewust van het dierenleed dat ook wel eens komt kijken bij het verkrijgen van truffels. Dit las ik op veganchallenge.nl :

Meestal duurt het zo’n vier jaar om een hond op te leiden en dit kost het baasje veel geld. Dit is voor de meeste mensen geen probleem omdat gevonden truffels zo veel geld opbrengen en het geld dus snel weer terugverdiend is. Honden mogen bij het zoeken naar truffels over het algemeen loslopen omdat ze de truffel zelf toch niet opeten. Door de grote concurrentie gebeurt het helaas weleens dat truffelhonden vergiftigd worden door de concurrent.

Veganchallenge.nl

In hetzelfde artikel staat ook wat beschreven over truffelolie:

Truffelolie was vroeger vaak olijfolie met truffeldestillaat. Dit is echter enorm duur. De meeste truffelolie die tegenwoordig in winkels te koop is, bevat geen echte truffel. Vaak wordt dit gemaakt met synthetische versies van stoffen die ook in echte truffels voorkomen, waardoor het lijkt op het aroma van echte truffels. Truffelolie is dus vrijwel altijd veganistisch

Veganchallenge.nl

Persoonlijk vind ik dit binnen veganisme een soort grijs gebiedje, je moet voor jezelf even afwegen of je truffels & truffelolie veganistisch vind of niet. Sinds kort heeft Mister Kitchens ook een vegan truffelmayonaise uitgebracht, hun hebben zelfs een keurmerk hiervoor.

Vegan truffel mayonaise

Geen truffelmayo in huis? of kun je geen vegan variant vinden? Met deze twee ingredienten zet je zo een simpel maar heerlijk sausje op tafel!
Cook Time 3 mins

Ingredients
  

  • 2 eetlepels Vegan mayonaise | Bijvoorbeeld van Remia
  • een scheutje Truffelolie

Instructions
 

  • Voeg 2 eetlepels (of meer, je kunt zelf een beetje aanvoelen/variëren in dit recept) vegan mayonaise toe aan een schaaltje.
  • Voeg een scheutje truffelolie toe en meng samen. Proef even of je de juiste ratio hebt en genieten maar!

Leave a Reply

Recipe Rating