Vegan kaassalade

Jump to Recipe

Kaassalade, iets wat ik een tijdje terug ontdekte en zo enorm van genoot. Een hele lekkere salade voor op je brood of crackers. Maar hier zit natuurlijk (veel) melk in, en dat kan niet meer. Al een tijdje wist ik dat ik deze kaassalade wilde veganizen en mijn eigen VEGAN variant te maken, en nu is het gelukt! en hoe!

Een tijdje geleden kocht ik via: https://www.glutenvrijewebshop.nl/glutenvrij-broodbeleg/category/glutenvrije-kaas.html?m-layered=1 Een paar blokken vegan kaas. Ik had meerdere gerechten in mijn hoofd die ik ermee wilde proberen, een daarvan is dus de kaassalade! Met een kaasblok kun je wat makkelijker kleine blokjes snijden, maar ik denk eigenlijk dat dit net zo goed werkt met de Violife vegan kaas slices. Die kun je bij verschillende supermarkten vinden. Ik heb de vegan kaasblokken zelf nog niet gespot in de supermarkt, maar misschien hebben ze hem wel bij jou in de buurt!

Ik ben eigenlijk gaan zoeken naar de manier waarop de ‘originele’ kaassalade gemaakt wordt en ben toen gaan zoeken naar vegan vervangers. Eigenlijk, ook supergoed te doen! Op de vegan kaas na kun je alles in de supermarkt vinden en inprincipe zou je dus ook gewoon de vegan kaas slices uit de supermarkt kunnen gebruiken. De rest van de ingrediënten heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis! Voor de vegan kaassalade heb ik gebruikt:

 • Peper & zout
 • Mosterd
 • Vegan mayo
 • Haver fraiche (Albert Heijn)
 • Vegan kaas(blok)
 • Bieslook

Deze salade is erg lekker op brood, met of zonder wat sla, een cracker, een beschuitje, you name it! Ik kan me voorstellen dat niet iedereen enorm fan is van een overheersende mosterdsmaak, gebruik dan zeker wat minder mosterd! Dat soort ingrediënten zijn eigenlijk vaak op gevoel. Wil je een wat sterkere mosterdsmaak, gebruik dan wat meer. Ben je juist niet zo’n mosterd-fan, gebruik dan wat minder en gebruik bijvoorbeeld wat meer haver fraiche of mayonaise.

Vegan kaassalade

Een salade voor op brood, een beschuitje, cracker of wat je dan ook maar wilt! Heel lekker met wat sla of komkommer, maar ook lekker zonder.
Cook Time 10 mins
Total Time 10 mins
Course Bijgerecht
Servings 6 Porties

Equipment

 • Klein schaaltje
 • Lepel

Ingredients
  

 • 130 gram Vegan kaas | Ik gebruikte dus het original block van Violife
 • 2 eetlepels Vegan mayonaise | Bijvoorbeeld van Remia
 • 2 eetlepels Haver fraiche | Te koop bij Albert Heijn
 • 1,5 eetlepels Mosterd | Vrij pittig, wat minderen als je niet zo van mosterd houdt
 • 4 takjes Verse bieslook
 • Peper & zout | Naar smaak

Instructions
 

 • Snijd ongeveer 130 gram kaas af van het blok en snijd in kleine blokjes.
 • Doe de kaas in een bakje en voeg de mayonaise, haver fraiche en mosterd toe en roer goed tot een geheel.
 • Knip of snijd de bieslook in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel.
 • Voeg wat peper en zout toe naar smaak.
 • Beleg je broodje met sla, komkommer en deze kaassalade, top eventueel af met wat bieslook, en genieten maar!
Keyword Broodbeleg, Kaas, Lunch, Mosterd, Salade

Leave a Reply

Recipe Rating