”Monchou” taart

Jump to Recipe

Deze heerlijke variant van de monchoutaart die wij regelmatig op verjaardagen hebben is 100% vegan! Als er iets is wat je wilt gaan bakken binnenkort, vergeet alles en BAK DIT! heerlijk, vrij van dierenleed, en het is ook nog eens supermakkelijk! Win-win-wín situatie. Je kunt dit recept natuurlijk ook naar je eigen hand draaien, gebruik andere koekjes of topping.

Ik heb het aan meerdere non-vegan vrienden en familieleden laten proeven en dit recept is dubbel en dwars geslaagd! Iedereen vond het heerlijk. Ook is het echt een erg eenvoudig recept, dus heb je binnenkort visite aan de deur staan of iets te vieren? Deze taart heb je in een handomdraai gemaakt.

Dit recept vergt wel wat voorbereiding, het is de bedoeling dat we de ‘’monchou’’ crème gaan maken van cashewnoten. Om er een zachte crème van te maken is het fijn als je de cashews op tijd laat weken in warm/lauw water. In principe is het de bedoelding dat je ze ongeveer 12 uur laat weken, maar ben je ze vergeten is het niet heel erg als ze een paar uurtjes minder weken. Dit is dus puur zodat de cashews makkelijker blenden en de crème mooi zacht wordt.

Hieronder zie je nog een variatie, vegan monchou to go? iets te vieren en wil je wat uitdelen? gebruik een cupcake bakvorm met wat bakpapier en zo heb je je eigen mini monchou’s! ook goed voor portion control….. Voor 12 ”cupcakes” heb ik het recept gehalveerd.

Ook maken? Ik ga het je uitleggen!

”Monchou” taart

Prep Time 12 hrs
Cook Time 20 mins
Koeltijd 12 hrs
Total Time 1 d 20 mins
Course Nagerecht
Servings 12

Equipment

 • Keukenmachine
 • Springvorm, ik gebruikte 28 cm
 • Bakpapier
 • Magnetron
 • Éen kom voor mengen

Ingredients
  

Bodem

 • 250 gr Lotus speculoos koeken | 1 Pakje
 • +/- 140 gr Plantaardige boter

Monchou crème

 • 250 gr Ongezouten cashews | Ongeveer 12 uur geweekt in warm water
 • 240 ml Amandelmelk | Of andere plantaardige melk
 • 240 ml Gesmolten kokosolie
 • 100 ml Maple syrup
 • 8 gr Vanillesuiker | 1 zakje
 • +/- 30 ml Citroensap

Kersentopping

 • 1 blik HAK taart & vlaai fruit, kersen | 430 gr

Instructions
 

 • Week de cashews ongeveer 9/12 uur in een bakje (lauw) warm water
 • Prak de koekjes in een plastic zakje met een deegroller of gooi deze een minuutje in de blender totdat ze volledig zijn verkruimeld. Je kunt wat grotere stukken laten zitten als je dat lekker vindt.
 • Smelt de plantaardige boter (in de magnetron) en giet over de verkruimelde koekjes, voeg hier ook eventueel het kokosschaafsel aan toe. Meng dit goed tot een geheel, pas op als de boter nog heel is!
 • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vul deze daarna met een laagje van het koek/boter mengsel. Zet het daarna alvast in de koelkast om wat uit te harden.
 • Giet de cashews af en doe deze in de blender, meng totdat er een crème ontstaat. Voeg daarna de melk, gesmolten kokosolie (eventjes in de magnetron), maple syrup, vanillesuiker en het citroensap toe. Het is de bedoeling dat het een redelijk glad geheel gaat vormen. Roer af en toe door de mixer als dit nodig is, pas op voor de messen!
 • Haal de taartvorm weer uit de koelkast en giet de crème hier overheen. Je kunt de springvorm wat op het aanrecht tikken zodat luchtbubbels verdwijnen. De crème is nog erg vloeibaar, dit is de bedoeling.
 • Zet in de koelkast om uit te harden. Je zult merken dat de crème na een aantal uur wel stijf is geworden.
 • Voeg een paar uur/uurtje voor het serveren het blik kersen toe, zet nog even samen in de koelkast zodat de kersen ook goed koud kunnen worden.
 • En… genieten maar!

This Post Has One Comment

 1. Elise

  Die gaan we maken! Lijkt ons heerlijk!

Leave a Reply

Recipe Rating