Veggie traybake, EAT THE RAINBOW

Jump to Recipe

De lekkerste gerechten komen uit de oven! Vind ik dan, geroosterde groenten staan daarom hoog op mijn lijstje. Dit is zo’n simpel maaltje en tegelijkertijd ook zo heerlijk. Het is ook perfect voor wanneer je een simpel avondmaal op tafel wilt zetten, maar ook geen zin hebt in iets ongezonds. Op deze manier heb je iets makkelijks en gezonds voor diner!

Ook handig voor als je een maaltijd voorbereid voor een (grote) groep mensen, wat nu met die corona binnenkort niet gaat gebeuren… maargoed! misschien voor later, voor nu genieten we er gewoon lekker van binnen onze eigen bubbel.

Zoals ik al zei is dit dus een hele makkelijke maaltijd, ik zal je zo vertellen welke groenten ik heb gebruikt, maar het mooie van dit recept is dat je alle groenten die jij thuis hebt liggen kunt gebruiken! Zo gooien we met zijn alle minder goed voedsel weg en kan het gewoon nog gebruikt worden in een lekker recept.

Wat we gaan doen is de groenten en aardappels, in mijn geval 1 zoete en 1 normale aardappel, wassen en in kleine stukjes snijden. Deze verdeel je over een bakplaat (evt met bakpapier) en besprenkel je met je favoriete olie en kruiden. Daarna ken je traybake de oven in, en 25 minuten laten is het klaar!

Een aantal van mijn favoriete ingrediënten voor bij dit recept:

Je kunt ervoor kiezen om een vleesvervanger toe te voegen aan je maaltijd. Vooral als je een grote eter bent zou ik je dat aanraden, groenten en aardappelen zijn heerlijk! Maar omdat je van vooral groenten meer kunt eten voordat je even vol zit, is het misschien slim om of een grotere portie te maken. Óf om ervoor te kiezen deze traybake te combineren met een vleesvervanger. Ik koos er deze keer voor om een soort Fajita Chicken te maken met de vegan kipstukjes van de Jumbo.

Fajita ”Chicken”

De veggie kip van de Jumbo, die je hierboven via de link kunt bekijken, is ook vegan! Ik koos er deze keer voor om deze stukken in nog kleinere stukjes te snijden en te marineren in een zelf verzonnen sausje (geïnspireerd op een aantal ”fajita chicken” recepten). Het was lekker, en ik zou het zeker nog een eten, ik ga jullie vertellen hoe ik dit maakte zodat je zelf ook kunt experimenteren!

Eerst heb ik de vegan kipstukjes in kleinere stukjes gesneden, daarna In een schaaltje gedaan en overgoten met de volgende ingrediënten:

 • Chili knoflookolie (die van de action dus, deze.)
 • Agave siroop
 • Soja saus
 • Paprika poeder
 • Zout
 • Sesam zaadjes

Dit heb ik even laten trekken, en in de tussentijd ben ik de traybake gaan bereiden, hieronder lees je verder hoe ik die heb gemaakt!

Nadat de traybake in de oven zat, heb ik de kipstukjes eerst gebakken in een pannetje (wederom met chili knoflookolie), en zodra deze goed waren verkleurd opzij gezet. De traybake bakt ongeveer tussen de 20 en 30 minuten, afhankelijk van je oven, in de laatste 5 minuutjes heb ik de kipstukjes toegevoegd en nog even meegebakken. en voila! Zo heb je alles in een keer klaar.

Veggie traybake

Veggie traybake

Eat the rainbow! In deze heerlijke traybake heb je veel veggies, lekkere aardappeltjes en evt met een vleesvervanger. Best wel een lazy day meal, heel erg simpel, weinig werk & weinig afwas! Binnen dit recept kun je zoveel varieren, gebruik eens een andere olie en gebruik de groenten die je in huis hebt! Minder kosten en minder afval!
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 40 mins
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht

Ingredients
  

 • 1 Zoete aardappel
 • 1 Aardappel
 • 0,5 Paprika
 • 0,5 Courgette
 • 0,5 Rode ui
 • 5 Cherry tomaatjes
 • 1 Wortel

Kruiden & olie

 • 1 Knoflook teen
 • Truffelolie
 • Zeezout
 • Italiaanse kruiden
 • Peterselie
 • Edelgistvlokken

Instructions
 

 • Verwarm de oven voor op 200ºC
 • Was en snijd de groenten en aardappelen in kleine stukjes. Soms is het leuk om te varieren in snijvormen! Snijd de courgette bijvoorbeeld eens in de lengte. Houd vooral de aardappels redelijk klein zodat ze in korte oventijd goed kunnen doorbakken.
 • Beleg de bakplaat met een velletje bakpapier en bestrooi met al je groenten en aardappels.
 • Besprenkel met truffelolie en al je kruiden, meng goed door elkaar zodat alle groenten bedenkt zijn.
 • Bak de traybake voor 20-25 minuten, afhankelijk van hoe hard jouw oven gaat, af. Roer eventueel een beetje door de groenten tussendoor, zodat alles even gebakken wordt.
 • Serveer met een vleesvervanger, als bijgerecht of geniet er zo van!
Keyword aardappel, groenten, oven aardappels, oven bake, oven groenten, traybake

Leave a Reply

Recipe Rating