Toen ik net veganist werd gebruikte ik op mijn pizza’s eigenlijk altijd de vegan mozzarellakaas van Violife. Deze kaas is echt top voor op pizza, maar laatst had ik geen vegan kaas in huis en besloot ik pizza zónder kaas te maken. I know! Shocker! Kaas hoort toch op een pizza? Ik ben zelf ook een behoorlijke kaaslover maar ik dacht laat ik het eens uitproberen. Resultaat? Blij verrast! Ik heb een lekkere groentepizza gemaakt en ik denk zelfs dat ik deze pizza lekkerder vind dan een pizza met (vegan) kaas.
Eigenlijk is dit recept megasimpel en heel goedkoop. Ik heb hiervoor de verse pizzabodems van de Albert Heijn gebruikt. Die koop je per 2 voor €2,89 en kun je hier vinden. Verder laad je de pizza vol met groenten die je lekker vind/ nog in huis hebt. Een beetje olijfolie & zeezout en je bent klaar! genieten maar.
Vegan veggie pizza
Equipment
- Oven
Ingredients
- 1 Pizzabodem | Ik gebruikte AH pizzabodem tomaat
- 1/4 Courgette
- 1/2 (Punt)paprika
- 4 Champignons
- 1 eetlepel Olijfolie
- een snufje Grof zeezout
- een snufje Italiaanse kruiden
Optioneel
- 1 plakje Boterhamworst Provençaal | Vegetarische slager
Instructions
- Verwarm de oven voor op 240ºC
- Beleg je pizza met al je groenten, schenk er wat olijolie overheen en strooi je zeezout en italiaanse kruiden er ook over.
- Snijd de boterhamworst in kleine vierkantjes en strooi over de pizza.
- Bak de pizza af voor ongeveer 6-8 minuten en genieten maar!