Vegan Cookie dough

Jump to Recipe

 

Wie houdt er niet van! Cookie dough! Het liefst eten we allemaal de hele bak met koekjesbeslag leeg. Die tijd is voorbij, en we maken gewoon cookie dough om zo van te genieten!

Ik kwam dit accidentaly vegan recept tegen op Youtube bij Preppy kitchen. Hier kun je de video bekijken! Voor het gemak heb ik het receptje ook nog even voor jullie uitgewerkt. Via de video van Preppy kitchen kun je ook het recept op zijn blog lezen!

Deze cookie dough kun je voor zoveel verschillende recepten gebruiken. Gewoon zo, bovenop een brownie of cake, door je ijs, door een taart! Je kunt het je zo gek niet bedenken. Deze cookie dough is wel behoorlijk zoet (Amerikaans recept he…), Dus als je hem combineert met een brownie of ander gebakje loop dan niet te hard van stapel met het suiker overal.

Eigenlijk is het recept heel eenvoudig. Wat je doet is eerst de bloem afbakken. Huh? ja. eerst bak je de bloem af om de bacteriën te ”doden”. Omdat we de cookie dough verder ”rauw” gaan eten en niet meer gaan afbakken o.i.d. Daarna bestaan de stappen simpelweg uit samenvoegen!

De boter smelt je ook bijna helemaal, TIP: zorg wel dat je de chocolade pas toevoegt wanneer je dough volledig is afgekoeld. Ik heb een keer de chocolade toegevoegd wanneer het dough nog warm was en dat ging niet zo goed… De chocolade smolt natuurlijk en dan is je dough echt verpest… Dus zorg ervoor dat je dit pas doet als het is afgekoeld!

Vegan cookie dough

Hmmm…! Cookie dough! Dit is zo mega lekker. Heel zoet, maar zo hoort ie. Helemaal top op zichzelf of bovenop een brownie, door je ijs of door je taartbeslag. JA!
4 from 1 vote
Cook Time 10 mins
Baktijd 12 mins
Total Time 22 mins
Cuisine Amerikaans

Ingredients
  

  • 270 gr Bloem
  • 230 gr Plantaardige boter | Iets minder is geen probleem *zie notities
  • 300 gr Lichtbruine basterdsuiker – of Rietsuiker | Iets minder is geen probleem
  • 1 theelepel Zout
  • Vanille extract
  • 2 eetlepels Plantaardige melk
  • 200 gr Pure chocolade | In stukjes gehakt

Instructions
 

  • Bak eerst de bloem af op 175/180ºC voor 12 minuutjes. Zo worden de bacteriën gedood en is het veilig om het cookie dough ''rauw'' te eten!
  • Smelt de boter deels in de magnetron en voeg daarna samen met het suiker. Mix tot ze goed met elkaar gemengd zijn.
  • Voeg de zout, vanille extract & plantaardige melk toe en mix alles goed door.
  • Voeg hierna de bloem toe en mix alles goed door.
  • Zorg ervoor dat het dough goed afkoelt (in de koelkast)*zie notities
  • Voeg je chocolade toe en genieten maar! Je kunt dit dough ook invriezen eventueel 🙂

Notes

*De boter mag best wat minder zijn. Toen ik het dough heb laten afkoelen in de koelkast kwam er best wel wat boter nog vanaf. Dit heb ik goed kunnen wegdebben met een keukenrol papiertje!
* Voeg je chocolade echt pas toe zodra je dough voldoende is afgekoeld. Ik ben daar ooit te ongeduldig mee geweest en dan word het niet lekker! Al je chocolade smelt en zodra de chocolade weer hard wordt heb je een groot brok… even geduld hebben dus!

Leave a Reply

Recipe Rating