Bloody bonbon delight | Halloween ’20

Welcome…. to the crime scene…. oftewel plaats delight…. you get it?

Jump to Recipe

BONBONS MAKEN! Zó makkelijk, het enige wat je nodig hebt is een ijsblokjesvorm, chocolade & je favo vulling. Ik speurde het internet af voor halloween ijsblokjes/chocoladevormen en vond maar niks, totdat ik tegen deze aanliep! De perfecte vormpjes voor halloween. Ze zijn ook nog eens lekker diep dus je kunt ze goed vullen. De vormpjes kun je hier kopen, dit is geen gesponsorde link.

Werken met chocola kan best een priegelwerkje worden, omdat de chocolade natuurlijk ook opwarmt door de lichaamswarmte van je vingers moet je snel werken. Maar als het eten beetje een kliederboel wordt, ruimen we dat gewoon weer op.

Smeltmethode

Ik smelt mijn chocolade altijd au-bain Marie. Je kunt chocolade ook in de magnetron smelten, maar ik heb goede ervaringen met de au-bain Marie methode dus die gebruik ik hiervoor. Ik neem een rvs schaal (bijv. van Ikea) en zet deze bovenop een pan gevuld met een dun laagje (warm) water. Zorg ervoor dat het water NOOIT de schaal raakt. Er zal niks ergs gebeuren, maar het verpest wel je chocolade, dan kun je weer opnieuw beginnen. Een klein laagje water is dus voldoende. Ik voeg meestal warm water toe aan de pan zodat het wat sneller kookt. Door de warmte van het water smelt de chocolade & zo krijg je prachtige gesmolten chocolade!

In dit recept gebruikte ik pure chocolade, deze kun je gewoon in de winkel kopen, bijvoorbeeld van Jumbo huismerk. De witte chocolade kocht ik via Veggie4u. Ik bestelde hier meteen even 500 gram zak, omdat ik dit best regelmatig wil gebruiken in mijn baksels! Deze zak vind je hier. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet weet of ik hem heel lekker vind, hij is behoorlijk boterig. Het kan héél goed zijn dat dit gewoon de smaak is van witte chocolade en ik er gewoon niet echt fan van ben. Ik ben nooit superfan geweest van witte chocolade en kan me de smaak ook niet meer totaal voorstellen. Ik denk wel dat deze witte chocolade goed overeenkomt met hoe een ”normale” witte chocolade smaakt.

Crime scene bonbons

Deze bonbons zijn perfect voor een halloween night, als snack op een feestje of gewoon lekker voor jezelf. Je kunt deze ingrediënten natuurlijk ook gebruiken met andere vormpjes en ze zo voor een andere gelegenheid gebruiken.
Cook Time 25 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 24 bonbons

Equipment

 • Kookpan
 • Ijsblokjes/chocolade vormpjes

Ingredients
  

 • 100 gram Witte chocolade | Bijvoorbeeld van veggie4u.nl
 • 170 gram Pure chocolade | Bijvoorbeeld van de Jumbo
 • Amarena kersen | In stukjes gesneden + sap

Instructions
 

 • Smelt de witte chocolade au bain marie of op een andere manier. Vul 6 van de schedel vormpjes volledig met de witte chocolade. Kiep de vorm nu om terug in de schaal, zo loopt de overige chocolade er weer uit en blijft er alleen een dun laagje in over. Plaats in de koelkast.
 • Herhaal dit ook met de andere vormpjes, van de hoeveelheid chocolade aangegeven kun je ongeveeer 24 bonbons maken.
 • Voor de pompoen heb ik met een spatel spetters van witte chocolade gemaakt in de vormpjes. Plaats deze daarna in de koelkast, zodra ze zijn uitgehard vul de vormpjes dan volledig met pure chocolade, kiep weer om en laat leeg lopen.
 • Leg een handje amarena kersen op een snijplankje en snijd in kleine stukjes. Bewaar ook het sap van de kersen, dat gaat straks heel mooi uit de bonbons lopen.
 • Zodra de chocoladevormpjes zijn uitgehard, vul deze met kleine stukjes amarena kers en wat sap. Zorg wel dat je een klein stukje overhoud voor het dichtmaken van de bonbon.
 • Zoals je ziet.. wordt het hier een beetje rommelig :')
 • Vul het resterende stukje van de mal met het laatste beetje gesmolten chocolade en laat uitharden in de koelkast! Ik bewaar deze het liefste in de koelkast zodat ze lekker hard blijven en niet plakkerig worden en gaan smelten. Enjoy!
Keyword amarena kers, au bain marie, bonbon, bonbons, pure chocolade, witte chocolade

Leave a Reply

Recipe Rating