Chocolade, caramel, zeezout pindarotsjes

Jump to Recipe

Caramel zeezout, onderhand hebben we het wel gehoord. Niet mijn favo smaak maar wel heel lekker voor af en toe. Ik had zin in een easy snack en cravede chocolade. Ik zag bij Wateetjedanwel op Instagram dat zij Jumbo pindarotsjes (Puur) had gekocht en dacht, daar heb ik zin in! In de winkel dacht ik, hmm betaal ik weer 2 euro en vreet ik die zak zo leeg… laat ik ze zelf maken! met een ”twist”.

Eigenlijk is het heel simpel, pure chocolade & pinda’s, that’s it. Ik had nog heeeerlijke vegan caramel van CaramelZ (bestel hem hier, je krijgt er geen spijt van!) liggen en besloot er een caramel zeezout variant van te maken! Ik had niet meer zo heel veel caramel over dus heb er echt maar een theelepeltje in kunnen doen, maar denk dat als je er een (flinke) eetlepel doorheen mengt je de caramelsmaak nog beter proeft!

Dit is echt een super easy snack die je zo op tafel hebt staan. Feestje? zin in een snack? Iets voor mee naar school/werk? Perfect daarvoor!

Chocolade, caramel, zeezout pindarotsjes

Super easy recept voor pindarotsjes met caramel en zeezout. Je kunt deze ook weglaten en een classic versie maken! Of wees creatief en voeg iets anders lekkers toe.
Cook Time 15 minutes
Koeltijd 10 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 18 rotsjes (+/-)

Ingredients
  

  • 170 gram (ongezouten) Pinda's | Je kunt in deze zeezout caramel variant natuurlijk ook kiezen voor gezouten pinda's!
  • 200 gram Pure chocolade | Let op dat hier GEEN melkpoeder in zit!

Zeezout caramel

  • 1 Eetlepel CaramelZ vegan caramel | Ongeveer, naar smaak
  • Zeezout

Instructions
 

  • Smelt de chocolade au bain marie, dit gaat het makkelijkste als je deze in kleine stukjes breekt/snijdt.
  • Zodra de chocola bijna helemaal gesmolten is voeg dan de caramel & zeezout toe.
  • Zodra alles samengesmolten is voeg je de pinda's toe en roer goed door. Houd je van wat extra chocolade, voeg dan wat minder pinda's toe. Houd je meer van pinda? voeg dan wat meer pinda's toe.
  • Als alles gemengd is kun je met een eetlepel porties scheppen op wat bakpapier.
  • Voeg voor de topping nog een exra pinda toe en evt. wat extra zout.
  • Je kunt ze op kamertemperatuur hard laten worden of het proces versnellen in de koelkast of vriezer.
  • Bewaar de pindarotsjes als het erg warm is op een koele plek, of bijvoorbeeld in de koelkast. En enjoy!

Leave a Reply

Recipe Rating