Chunky monkey oatmeal

Jump to Recipe

Goodmorning! Eindeloos veel keuzes als het aankomt op ontbijt. Toch vergeet ik vaak te kiezen voor havermout. Misschien komt dat de laatste tijd omdat het nu natuurlijk zomer is en dit misschien meer aanvoelt als lekker warm ontbijtje voor op een frisse ochtend.

Ik vind havermout wel altijd echt een powerontbijtje. Je zit er lekker goed vol van en eigenlijk kost het niet zoveel moeite om te maken. Je hebt dan ook maar 3 ingrediënten nodig! Die ook nog eens allemaal vrij goedkoop zijn. Een echt budget ontbijtje dus ook.

De naam Chunky monkey komt van het Chunky monkey ijs van Ben & Jerry’s. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die smaak volgensmij maar 1 keer heb geproefd ennn.. volgensmij is deze smaak niet vegan verkrijgbaar? Iniedergeval niet waar ik woon. Maar ik wilde wat toevoegen aan mijn ”basic” bananenhavermout en kwam op het idee om chocolade en cashews toe te voegen! Als je die dus weglaat houd je mijn basic havermout receptje over 🙂 die overigens ook héél lekker is!

Chunky monkey oatmeal

Heerlijk havermout recept voor als je eens een ochtend wat extra's wilt doen. Óf laat de extra's weg en je houd een heel lekker & simpel havermout receptje over!
Cook Time 5 mins
Total Time 5 mins
Servings 1 Persoon / kom

Equipment

  • Pan

Ingredients
  

  • 1 Banaan
  • 200 ml Plantenmelk | Bijvoorbeeld Amandel of havermout
  • 4 eetlepels Havermout | Het mogen 4 flinke eetlepels zijn!
  • 1 theelepel Kaneel | Naar smaak

Chunky monkey style!

  • 1 handje Cashews
  • 1 handje Pure chocolade
  • Extra banaan voor topping

Instructions
 

  • Giet 200 ml plantenmelk in een pan en laat dit warm worden.
  • Terwijl de plantenmelk opwarmt voeg je de havermout toe. Gebruik ongeveer 4 eetlepels, het mogen flinke eetlepels zijn.
  • Snijd de banaan in kleine schijfjes en roer door de pan heen. Je kunt best een oude bruine banaan gebruiken! Het word allemaal toch zachter dus dat is helemaal prima in dit recept.
  • Strooi ook de kaneel erdoorheen, hoeveel je zelf lekker vindt.
  • Meng dit goed en laat het even pruttelen tot het een dikker papje begint te vormen.
  • Als het te nat blijft kun je meer havermout toevoegen, word het te droog of dik kun je wat meer plantenmelk toevoegen.
  • Zodra het een dik papje is geworden giet je het over in een bakje, strooi de ''toppings'' er overheen. Ik gebruikte wat extra banaan, pure chocolade en cashewnootjes. En geniet ervan!

Leave a Reply

Recipe Rating