Vegan mystery challenge #1

Jump to Recipe

Thema: Rainbow

Afgelopen maand heb ik samen met een groepje mede-Insta foodies meegedaan aan een mystery challenge! Voor mij was het de eerste keer & in deze blogpost ga ik je er alles over vertellen.

Wat is de Mystery challenge?

De Vegan mystery challenge is dus een challenge met mystery ingrediënten. Elke keer dat de mystery challenge gehouden wordt is er een ander thema. Deze keer was het thema rainbow, in dit geval kiezen we de ingrediënten dus op basis van kleur. Een ingrediënt voor elke kleur van de regenboog! Elke foodie kiest een random ingrediënt, de enige regel is dus de kleur, en dan heb je dus een lijstje vol random ingrediënten! Daarna laat je je creativiteit los, het liefst gebruik je alle ingrediënten uit het lijstje en je mag ook een paar basisingredienten gebruiken. Zo ontdek je dus nieuwe dingen en laat je je creativiteit vloeien!

Wie doen er mee aan deze challenge?

Voor deze challenge heb ik samengewerkt met de volgende (fantastische) insta foodies:

Wat maakte ik voor de challenge?

De ingrediënten die tijdens deze mystery challenge zijn gekozen zijn als volgt:

 • Zwart – Zwarte knoflook
 • Wit – Rijstpapier
 • Blauw – Blauwe bessen
 • Groen – Matcha
 • Geel – Popcorn
 • Oranje – Mandarijn
 • Rood – Peper
 • Roze – Frambozen
 • Paars – Rode kool

Zo! Dat is me best een behoorlijk lijstje. Ik wist nieteens dat zwarte knoflook bestond! Jij wel? Nou ik ging aan de slag, al snel wist ik dat ik een paar verschillende onderdelen wilde maken. Al het fruit deed me denken aan een heerlijke gin tonic, dat mis ik echt enorm nu deze coronatijd, even lekker met vriendinnen op het terras! Dus dat had ik al snel besloten. Vanwege het rijstpapier koos ik snel voor spring rolls. Ik vond de term rainbow daar ook perfect bij passen, zo zie je elk ingrediënt door het velletje heen shinen in zijn eigen kleur!

Daarnaast had ik de popcorn nog ”over” en bedacht me tegelijkertijd, waarom noem ik het niet een mystery date Night! Dus popcorn gaat er ook bij als een losse snack, misschien een beetje gek, maar hey! Why not. Over de popcorn heb ik nog wat lekkere sweet chilli kruiden gedaan en wat Maple syrup voor een extra smaakje.

Het enige wat ik niet heb gebruikt in mijn receptje is de Matcha, ik ben nooit een matcha fan geweest en heb dat ook niet standaard in huis. Omdat ”goede” matcha, die ik hoogstwaarschijnlijk nogsteeds niet lekker zou vinden, best aan de prijs is heb ik die voor nu overgeslagen. Mocht je matcha nou juist heeeeerlijk vinden? Mijn idee was om dit in de gin tonic toe te voegen, een matcha gin tonic! Dus heb jij matcha in huis en houd je er wel van, probeer het eens in de gin tonic? Geen ideeee of het werkelijk lekker is haha!

Dit was voor mij een behoorlijke challenge, en of die geslaagd is of niet weet ik niet. Het resultaat ziet er zeker leuk uit en was ook lekker, maar of ik dit vaker zou maken weet ik niet. Voor de spring rolls is het misschien lekkerder om te kijken naar echte meer traditionele combinaties, nu had ik echt random alles erin gevoegd. De popcorn was ook lekker! Alleen deed iets minder qua smaak als ik had gehoopt. Maar hey, niet elke challenge lukt meteen he!

Toch heb ik hieronder voor jullie het receptje, mocht je hem willen recreëren of inspiratie uit opdoen!

Mystery date night

Met 9 random ingrediënten een mini date night snack gecreeerd! Ik moet zeggen, not the best maar ook not the worst! Doe er vooral je inspiratie mee en creeër je eigen versie.
Servings 4 Spring rolls

Ingredients
  

Spring rolls

 • 4 Rijstvellen
 • Rode kool
 • Gele paprika
 • 1 teen Zwarte knoflook
 • 1/4 blok Tempeh
 • scheutje Knoflookolie
 • scheutje Sojasaus
 • komkommer
 • 50 gr Rijstnoodles
 • Rode peper

Popcorn

 • 1 zak Zoute magnetron popcorn
 • Sweet chilli kruiden
 • Lemon grass kruiden
 • Maple syrup

Gin tonic

 • Mandarijn | Gesneden
 • Blauwe bessen
 • Framboos | Bevroren werkt prima!
 • 90-150 ml Fentimans Rose Lemonade
 • 30-50 ml Gin
 • Ijsklontjes

Instructions
 

Spring rolls

 • Voeg in een bakje de knoflookolie en sojasaus samen, leg je tempeh (in reepjes gesneden) hierin en laat intrekken. Bewaar dit mengsel, hierin kun je naderhand de spring rolls dippen!
 • Bak vervolgens in een pan wat zwarte knoflook en voeg dan de tempeh hier aantoe, bak tot ''krokant''.
 • Kook de rijstnoodles volgens de verpakking
 • Neem een plat bord, wel met een beetje een kuil erin zodat er water in blijft liggen. Vul met wat water en leg hierin je rijstvel. Zodra deze slap is geworden kun je hem vullen!
 • Vul met de rode kool, paprika, komkommer, rijstnoodles en rode peper. Leg ook een reepje tempeh hierop. Vouw dan de spring rolls dicht, eerst beide zijkanten en rol hem dan dicht.

Popcorn

 • Leg de verpakking in de magnetron zoals beschreven op de verpakking zelf.
 • Als alle popcorn is gepopt, scheur dan de zak een beetje open en dump al je kruiden erin! Knijp de zak weer dicht en schud alles lekker door elkaar.
 • Thats it eigenlijk al.... serveer op een leuk schaaltje en you're good to go!

Gin tonic

 • Vul een glas met gin en tonic, je kunt hierin goed zelf de hoeveelheden bepalen.
 • Voeg dan je ijs, blauwe bessen, frambozen & mandarijn toe in slices! En genieten!

 

Leave a Reply

Recipe Rating