Witte chocolade kokos cheesecake

Jump to Recipe

Een tijdje terug deelde ik een recept voor een vegan monchoutaart. Dit recept was voortgekomen van wat uitproberen en goed gokken! De basis was geïnspireerd op een receptje uit een klein kookboekje die ik wat heb aangepast tot het recept wat je nu op mijn blog kunt vinden! Nu heb ik dit recept opnieuw aangepast en er een romige witte chocolade kokos cheesecake van gemaakt!

Een tijdje geleden kreeg ik ook de vraag of ik een Raffaello cheesecake kon maken. Ik heb heeeel lang geleden Raffaello’s gegeten en weet niet meer precies waar ze naar smaken. Maar er zijn 2 dingen die meteen in mij opkwamen en dat was witte chocolade & kokos!

Ik had eigenlijk wel verwacht dat ik ergens in de supermarkt vegan witte chocolade kon vinden. Een dure bio variant oid, maar nee, niks! Nergens zag ik vegan witte chocolade bij meerdere supermarkten. Na een google zoektocht kwam ik uit bij Ekoplaza. Hier moeten ze wel 1 vegan variant hebben, dus hop naar de winkel. Ik koos voor deze witte chocolade van Bonvita. (eigenlijk omdat dat de enige optie was)

Rijstmelk witte chocolade vegan, Bonvita. Foto via Ekoplaza

Naast de witte chocolade zijn de overige ingrediënten eigenlijk redelijk makkelijk te vinden! Je hebt als extra’s gecondenseerde kokosmelk & kokosslagroom nodig. Beide vond ik bij Amazing Oriëntal.

Het recept is eigenlijk identiek aan dat van de vegan monchou alleen vervang je een aantal producten en gaan we een paar dingen toevoegen!

Geïnspireerd vanuit de Raffaello’s wilde ik gebruik maken van witte chocolade ,kokosrasp, maar ook wafelkoek. Zo krijg je ook die crunch die je ook hebt bij een Raffaello. Deze koekjes kun je gewoon kopen in de winkel, ik vond ze bij de Jumbo. Ik heb er ook voor gekozen om mini Raffaello’s te maken en deze bovenop de taart te zetten. De taart is behoorlijk machtig dus dit ziet er leuk uit, maar ben je er wel van bewust dat dit de taart nog machtiger maakt!

Witte chocolade kokos cheesecake

Een romige cheesecake van cashewnoten, gemengd met de heerlijke smaak van kokos en witte chocolade! Als je houd van kokos is dit de perfecte taart voor jou. Door de gecondenseerde kokosmelk ook éxtra romig.
Prep Time 12 hrs
Cook Time 20 mins
Koeltijd 5 hrs
Servings 10 Punten

Equipment

 • Blender, bijvoorbeeld Nutribullet
 • Springvorm, ik gebruikte 28 cm
 • Bakpapier
 • Magnetron
 • Éen kom voor mengen

Ingredients
  

Bodem

 • 250/260 gram Nizza kokos koekjes
 • 140 gram Boter

Cheesecake crème

 • 250 gram Ongezouten cashews | Ongeveer 12 uur geweekt in warm water
 • 240 ml Kokosmelk | Of andere plantaardige melk
 • 240 ml Gesmolten kokosolie
 • 100 ml Maple syrup
 • 8 gram Vanillesuiker | 1 Zakje
 • +/- 30 ml Citroensap
 • 140 gram Gesmolten witte chocolade
 • 0,5 blikje Gecondenseerde kokosmelk

Topping

 • 0,5 blikje Kokosslagroom
 • Kokosrasp
 • Wafelkoekjes

Instructions
 

 • Week de cashews ongeveer 9/12 uur in een bakje (lauw) warm water.
 • Zorg ervoor dat de kokosslagroom een nacht of een paar uur in de koelkast heeft gestaan.
 • Prak de kokoskoekjes in een plastic zakje met een deegroller of gooi deze een minuutje in de blender totdat ze volledig zijn verkruimeld. Je kunt wat grotere stukken laten zitten als je dat lekker vindt.
 • Smelt de boter (in de magnetron) en giet over de verkruimelde koekjes. Meng dit goed tot een geheel, pas op als de boter nog heel is!
 • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vul deze daarna met een laagje van het koek/boter mengsel. Zet het daarna alvast in de koelkast om wat uit te harden.
 • Giet de cashews af en doe deze in de blender, meng totdat er een crème ontstaat. Voeg daarna de kokosmelk, gesmolten kokosolie (eventjes in de magnetron), maple syrup, vanillesuiker, gecondenseerde kokosmelk, gesmolten witte chocolade en het citroensap toe. Het is de bedoeling dat het een redelijk glad geheel gaat vormen. Roer af en toe door de mixer als dit nodig is, pas op voor de messen!
 • Haal de taartvorm weer uit de koelkast en giet de crème hier overheen. Je kunt de springvorm wat op het aanrecht tikken zodat luchtbubbels verdwijnen. De crème is nog erg vloeibaar, dit is de bedoeling.
 • Je zult merken dat de crème na een aantal uur wel stijf is geworden. 
 • Klop de kokosslagroom op, besmeer de taart er volledig mee en sprenkel kokosrasp en wafelsnippers overheen.
 • Eventueel serveren met Raffaello kokosballetjes, het recept vind je hieronder!

”Raffaello” kokosballetjes

Cook Time 10 mins
Servings 15 Balletjes

Ingredients
  

 • 0,5 blikje Gecondenseerde kokosmelk
 • 100 gram Kokosrasp
 • 15 Amandelen | Of andere nootjes
 • Wafelkoekjes

Instructions
 

 • Meng de gecondenseerde kokosmelk met de kokosrasp tot een geheel.
 • Rol ongeveer 15 balletjes van het mengsel met in het midden een amandel of ander nootje.
 • Breek in een schaaltje de wafelkoekjes en rol de balletjes hier doorheen.
 • Laat koelen in de koelkast om ''hard'' te worden.
 • Enjoy!

Leave a Reply

Recipe Rating