Sticky tofu noodles

Jump to Recipe

Inspiratie

Ik zie regelmatig prachtige gerechten voorbijkomen van @thefoodiestakeflight op Instagram. Noodles! Daar had ik zin in. Nu nog even een lekker receptje uitkiezen. Ze heeft er zoveel op haar site! Ik weet nieters meer welke ik heb gekozen… ik kan hem niet meer terugvinden. Maargoed, mocht je een recept van haar vinden die hier verdacht veel op lijkt, dan is dat m!

Ik wilde ook graag wat tofu toevoegen en lekker sticky maken. Op Pinterest vond ik dit recept. Best vaak als ik iets wil maken zoek ik naar inspiratie en doe ik maar wat. Soms lukt het supergoed en andere keren mislukt het grandioos haha! Deze keer was het best goed gelukt al zeg ik het zelf!

Ik deelde een foto van het gerechtje op mijn stories en jullie waren ook benieuwd dus hier komt ie!

Ingrediënten

Zoals ik al zei doe ik vaak maar wat.. zo ook voor dit recept. ik maakte het de eerste keer met de volgende ingrediënten:

 • Ketchup
 • Soja saus
 • Maple syrup
 • Maizena
 • Citroensap
 • Zout
 • Peper
 • Tuinkruiden boullionpoeder

Deze ingrediënten gebruikte ik dus. En zoals ik zei deed ik dus maar wat. Dat kan ik je ook echt wel aanraden hoor! Gewoon lekker op smaak maken zoals jij het heerlijk vindt. Omdat ik jullie toch wel wat houvast wilde geven heb ik het gerechtje nog een keer gemaakt en genoteerd hoeveel van wat ik heb gebruikt.

Deze keer was die ietsje anders, Maarja natuurlijk. Ik heb beide keren ook maar wat gedaan haha! Zoals ik dus al zei, maak het lekker op smaak hoe je wilt. Hieronder lees je hoe ik het de tweede keer heb klaargemaakt!

Sticky tofu noodles

Deze noodles heb je zo gemaakt. Heerlijk met sticky tofu die van buiten lekker crispy is. Een romige zout zoete saus past er pefect bij!
Cook Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Course Hoofdgerecht
Servings 2 porties

Ingredients
  

Sticky tofu

 • 115 gram Tofu | Ongeveer
 • 1 theelepel Knoflookolie
 • 2 theelepels Sojasaus
 • 1 eetlepel Maple syrup
 • 1 eetlepel Ketchup
 • Peper
 • Zout
 • Tuinkruiden boullionpoeder
 • 10 gram Maizena | Ongeveer

Noodles

 • 130 gram Noodles naar keuze
 • 2 eetlepels Sojasaus
 • 1 eetlepel Maple syrup
 • 2 eetlepels Ketchup
 • Citroensap
 • Maizena | Optioneel, indikken van saus

Toppings

 • Gefrituurdee ui
 • Lente ui
 • Geedroogde bieslook

Instructions
 

 • Druk het water uit de tofu door de tofu tussen 2 keukenpapiertjes te leggen en er op te duwen. Je kunt ook een tofu press gebruiken. Let op dat je de tofu niet plet, druk hard genoeg dat het water eruit kan, maar niet te hard.
 • Snijd te tofu in blokjes en dip ze in de maizena. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Dit gaat zorgen voor een lekker crispy randje.
 • Verwarm wat olie op in een pan en zodra deze heet is voeg dan de tofublokjes toe. Laat dit bakken tot de tofublokjes goudbruin kleuren, dit kan best een paar minuutjes duren.
 • Kook in de tussentijd je noodles voor zolang jij lekker vindt. Ik stel meestal geen tijd in en proef tussendoor gewoon hahah.
 • Maak in de tussentijd de sausjes klaar. Voeg voor de tofu alle ingredienten samen excl. de maizena & de tofu natuurlijk. Doe hetzelfde voor de noodles, je kunt hier wel maizena toevoegen op het laatste wanneer je de saus nog wilt verdikken.
 • Zodra de noodles naar wens gekookt zijn en de tofu lekker crispy is voeg dan het sausje voor de tofu toe.
 • Giet de noodles af en voeg ook toe aan de pan. Roer alles door elkaar en voeg dan het sausje voor de noodles toe. Roer door en laat nog heel eventjes samen pruttelen.
 • Bestrooi met wat gefrituurde uitjes, gedroogde bieslook en wat nog lekkerder is is denk ik lente ui!

Notes

 • Let op dat je de tofu niet te lang laat bakken met het sausje, dan wordt het een beetje taai.
 • De tofu wordt crispy van de buitenkant maar blijft van binnen lekker zacht. Geeft me echt een vleesvervanger gevoel!

Leave a Reply

Recipe Rating