Piña colada smoothie bowl

Jump to Recipe

Smoothie bowls! Ze zijn helemaal hot op het moment. Nu we niet meer naar hippe tentjes kunnen om een smoothie bowl te bestellen, maken we ze gewoon zelf!

Hoe maak je dan een lekkere smoothiebowl?

Ik probeerde al ooit eerder een smoothie bowl, ik deed maar wat en vond het niet echt lekker.. ik zag ze vaker terug op interent en die varianten zagen er zo lekker creamy uit! hoe dan!? Dus ik moest toch nog een keer proberen een smoothie bowl te fabriceren.

Ik las wat tips online en er worden vaak bevroren bananen gebruikt. Ook werd aangeraden kokosmelk in blokjes in te vriezen. Ik ga die versie met banaan nog eens proberen!

Je kunt ook van banaan ”nice cream” maken. Dit is eigenlijk dus gewoon vegan roomijs. Als je bevroren banaan blend wordt het heel creamy. Dit heb ik dus ook een keer geprobeerd en vond ik ook niet top. Ik heb toen alleen maar bananen gebruikt dus ik denk dat het extra lekker is om het te combineren met wat ander fruit!

Na het samenvoegen van deze Piña colada bowl ben ik om! dit was zoooo lekker! En ik denk dat dit echt perfect is voor in de zomer. een heerlijk ontbijtje of tussendoortje om lekker mee af te koelen. Want ja, het is koud. Je blend bevroren fruit met een beetje melk, dus het blijft ook ijskoud. Alsnog superlekker, maar ik kan me voorstellen dat het in de winter niet bij iedereen in de smaak valt.

Wat zit er dan allemaal in die Piña colada smoothiebowl? & hoe maak ik die dan?

 • Bevroren blokjes kokosmelk
 • Banaan
 • Ananas

Natuurlijk zijn dit de ingrediënten die je ook in een ”echte” pina colada terugvind, die gaan we ook gebruiken voor deze smoothie bowl.

Er zijn ook ontelbaar veel toppings mogelijk, ik koos voor wat bevroren ananas, kokosrasp, granola & nog wat extra banaan. De granola maak ik graag zelf. Dit is zo supermakkelijk en ook nog eens goedkoop. wil je weten hoe? Daar heb ik ook een receptje voor! Die vind je hier.

Piña colada smoothie bowl

Deze heerlijke smoothie bowl is de perfecte start van je dag! Of tussendoor, of als heerlijk toetje. het bevroren fruit zorgt voor een mega frisse bowl & start je dag met een hoop stuks fruit!
Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course dessert, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Servings 1 Bowl

Equipment

 • Blender of nutri bullet

Ingredients
  

Smoothie bowl

 • 4 blokjes Bevroren kokosmelk | Ongeveer ijsblokjes formaat
 • 1 Banaan
 • 1,5 cup Bevroren ananas
 • Plantaardige melk | Op gevoel, voor het romig maken

Toppings

 • 1 eetlepel Kokosrasp
 • 1 eetlepel Granola
 • 0,5 Banaan
 • handje (Bevroren) ananas

Instructions
 

 • Voeg de banaan, bevroren kokosmelk & ananas toe aan een blender. Voeg een klein beetje plantaardige melk toe zodat het wat makkelijker blend.
 • Blend tot een romig geheel, voeg nog wat melk toe als het nodig is, of wat extra bevroren fruit naar smaak.
 • Giet in een kom en top af met je favoriete toppings & genieten maar!

Notes

Ik doe dit soort dingen vaak op gevoel, wat meer ananas? gewoon doen, wat meer kokossmaak? gebruik gewoon wat extra kokosmelk!

Leave a Reply

Recipe Rating