Frambozen ontbijt froyo’s

Jump to Recipe

Ik ben pro in in bed blijven liggen tot nét voordat ik moet gaan. Ik maak vaak geen tijd voor ontbijt, neem een cracker onderweg of sta net voordat ik de deur uit moet nog snel een kom granola naar binnen te lepelen. Dit recept kun je de avond vantevoren klaarmaken, of zelfs voor een week voorbereiden. Je bewaart ze in de vriezer dus inprincipe kun je deze ook langer bewaren! Een heel makkelijk recept voor een ”snel” ontbijt (to go).

En lets be real, hoe mooi zien deze eruit! OMG. Het lijken net roze koeken zo, maar dat zijn de zeker niet. De basis bestaat uit havermout, agave siroop & pindakaas. De roze topping is framboos met soja yoghurt. Alles wat je hoeft te doen is de ingrediënten voor de basis te mengen en te vormen tot kleine koekjes, bijvoorbeeld in een cupcake vorm. Daarna blend je de frambozen met de soja yoghurt en giet je dit over je basis! Vriezer in en klaar is kees.

Zoals ik in bijna al mijn recepten doe, gebruik ik veel ingrediënten op het oog. Ik doe altijd mijn best het zo exact mogelijk te noteren, maar voel je vrij om in hoeveelheden te wisselen!

Frambozen ontbijt froyo’s

Deze heerlijke mini froyo & havermout koekjes gaan je veel tijd schelen als je geen ochtend mens bent! Maak een voorraadje voor de week of de dag ervoor en je hebt altijd een ontbijtje (of snack) ready staan in de vriezer.
Cook Time 15 mins
Koeltijd 30 mins
Total Time 45 mins
Servings 5 porties

Equipment

 • Cupcake vorm + bakpapier

Ingredients
  

 • 90 gram Havermout
 • 2 eetlepels Pindakaas | Ik gebruikte creamy, ik denk dat je ook wel crunchy kunt gebruiken voor een bite
 • 2 eetlepels Agave siroop
 • handje Frambozen
 • 70 ml Soja yoghurt | ongeveer!

Instructions
 

 • Voeg de havermout samen met de pindakaas en agave siroop. Mix tot je een dikkig ''beslag'' hebt en verdeel dit over de muffin vormpjes.
 • Doe de frambozen in de blender samen met de soja yoghurt. Ik heb de ingrediënten op het oog gedaan, maar denk dat de hoeveelheden zo ongeveer kloppen! Kijk naar hoeveel koeken je hebt en hoeveel topping je ongeveer nodig gaat hebben. De rest kun je lekker zelf opdrinken 😉
 • Giet wat topping bovenop elke koek en plaats de koeken in de vriezer.
 • Na ongeveer een halfuurtje is de yoghurt al een beetje bevroren, je kunt ze gewoon in de vriezer laten tot net voordat je ze gaat opeten.
 • Haal 's ochtends (of wanneer je ze ook wilt) een koek uit de vriezer en laat een paar minuutjes (+/- 10 ) ontdooien en dan genieten maar!

Leave a Reply

Recipe Rating