3 Ingredient Banana pancakes – Elavegan

Jump to Recipe

Laatst was ik opzoek naar eenvoudige pannenkoekjes voor ontbijt, niet teveel gedoe en ook niet superongezond. Ik kwam deze tegen van ElaVegan. Ik probeerde ze, met wat eigen aanpassingen en ze waren lekker!

Supermakkelijk te maken & je voegt geen suiker toe dus best wel gezond, toch? Deze zijn echt top voor een luxer ontbijtje of maak ze de avon vantevoren als je wat minder tijd hebt. Ook lekker om vooraf te maken en dan te lunchen!

De pannenkoekjes waren niet mega fluffy, niet echt erg, maar als je daar van houd zou ik er nog wat bakpoeder aan toevoegen!

Ik heb de ingrediënten ongeveer gedaan, ik raad je aan om even aan te voelen hoeveel je nodig hebt voor je portie. Het is heel eenvoudig uit te dunnen door wat extra melk toe te voegen & makkelijk dikker te maken door wat meer bloem te gebruiken.

Banana pancakes

Deze heerlijke banana pancakes zijn naar recept van ElaVegan, haar link kun je vinden in deze blog. Ik heb de ingredienten wat aangepast. Heerlijke pancakes samen met wat bessen & agave siroop!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 5 pancakes

Ingredients
  

  • 1 Banaan
  • 90 gram Bloem
  • 160 ml Plantaardige melk
  • Kaneel

Toppings

  • Agavesiroop
  • Vers of diepvriesfruit

Instructions
 

  • Prak de banaan, voeg daar de bloem en de melk aan toe. Strooi er ook nog wat kaneel doorheen (als je dit lekker vind).
  • Verwarm de pan en doe er een beetje olie of plantaardige boter in.
  • Leg een schepje van het beslag in de pan en bak totdat er belletjes ontstaan in het beslag, dan kun je de pannenkoek omdraaien.
  • Stapel de pannenkoekjes op elkaar en top af met agave siroop & fruit! Genieten maar

Notes

Ik ben in recepten vaak veel aan het uitproberen, dus voel je vrij om meer of minder bloem en plantaardige melk te gebruiken.
  • Beslag te dik? > extra plantaardige melk toevoegen
  • Beslag te dun? > extra bloem toevoegen
De hoeveelheid pannenkoekjes die je kunt maken is ongeveer, ik zou zelf even kijken wat je inschat wanneer je dit beslag maakt!

Leave a Reply

Recipe Rating