Dit wil je! Ik zag een tijdje terug deze video op Instagram. En meteen was ik helemaal hooked. Ik moest dat uitproberen. Dat deed ik ook en ze waren erg lekker. Toen dacht ik, wat als ik dit in plaats van met jam doe, met kaneel en suiker!? Dan heb je toch mega makkelijke cinnamon rolls? En ja hoor, ik probeerde het, en ze zijn HEERLIJK!
Wat een plaatje he? Dit is denk ik het makkelijkste recept ooit voor cinnamon rolls. Het enige wat je wat meer tijd kost is het afbakken. Toen ik de versie van het filmpje uitprobeerde had ik de rolls best lang gemaakt, hierdoor was de onderkant nog rauw terwijl de bovenkant goed was. Deze keer heb ik de rolletjes dus wat korter gemaakt.
Voor dit recept heb je maar 4 dingen nodig, namelijk:
- AH Super croissantdeeg
- Plantaardige boter
- Kristal of basterdsuiker
- Kaneel
Als je ook frosting wilt maken, wat ik je aanraad, dan heb je ook nodig:
- Poedersuiker
- Plantaardige melk
Verder is het een kwestie van deeg uitrollen, insmeren met boter en overgieten in heerlijke suiker en kaneel. Oprollen, in kleinere stukjes snijden en opdelen in een springvorm. De croissantjes moeten normaliter 10-14 minuten op 200ºC. Omdat we wel willen dat de rolls door en door gaar zijn heb ik ze 10 minuutjes langer gebakken. 24 minuten op 200ºC. Elke oven is natuurlijk anders, dus houd ze even in de gaten.
Lazy cinnamon rolls
Equipment
- Springvorm/ovenschaal met bakpapier
Ingredients
- 1 blik AH Super croissantdeeg
- Plantaardige boter
- Kristalsuiker/basterdsuiker
- Kaneel
Frosting
- Poedersuiker
- Plantaardige melk
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200ºC
- Rol het deeg uit en besmeer met de plantaardige boter. Ik gebruikte bakboter maar als je harde boter gebruikt smelt deze dan even in de magnetron.
- Besprenkel met de suiker en kaneel.
- Rol het deeg aan de lange kant op en snijd in kleine stukjes.
- Verdeel de mini rolls in de met bakpapier bedekte springvorm of ovenschaal.
- Bak voor ongeveer 24 minuten af in een voorverwarmde oven. Controleer of ze goed zijn, elke oven kan verschillen.
- Maak de frosting door poedersuiker en plantaardige melk te mengen. Heb je hem graag wat dunner voeg dan wat meer melk toe, voor een wat dikkere frosting voeg meer poedersuiker toe.
- Enjoy!!