Spiderweb mini pizza’s | Halloween ’20

Jump to Recipe

Bij Halloween horen ook hartige snacks, zoals deze mini pizza’s. Ik zal toegeven…. mijn doel was om er mini mummies van te maken. Dat is niet gelukt, ik had niet genoeg bladerdeeg over en heb op elke mini pizza maar 3 reepjes kunnen leggen. Ik zag een nieuwe kans en nu…. zijn het gewoon spiderweb pizza’s!

Deze mini pizza’s zijn zo eenvoudig om te maken & ook nog eens hartstikke lekker! Grote kans dat je alle ingrediënten al in huis hebt en misschien alleen voor het bladerdeeg naar de winkel hoeft.

Een pizza kun je natuurlijk met vanalles beleggen wat je zelf lekker vindt dus eigenlijk is dat allemaal helemaal zelf te personaliseren!

Ik gebruik dit bladerdeeg van de Jumbo, lekker makkelijk, goedkoop & vegan! Je kunt er ook voor kiezen om een grote plaatpizza te maken, als je 2 verpakkingen bladerdeeg koopt kun je de tweede in reepjes snijden en gebruiken als spinnenweb.

Als eerste rol je het bladerdeeg uit, en deze verdeel je in 8 rechthoeken. Wat je overhoudt worden de spinnenweb-reepjes. Ik had er 3 per pizza, je kunt ze wat dunner maken of de pizzavormpjes wat kleiner maken als je meer reepjes wilt.

Ik heb de pizza’s belegd met:

  • Tomatenpuree
  • Olijven
  • Sofine chicken spiesjes
  • Oregano
  • Vegan kaas

Daarna even afbakken op 220ºC en klaar is kees! Houd er wel rekening mee dat elke oven anders is en de mini pizza’s bij jou misschien wat minder lang, of juist langer moeten bakken.

Spiderweb pizzabroodjes

Deze heerlijk eenvoudige pizzabroodjes heb je zo gemaakt, je hebt maar een paar ingrediënten nodig en kunt waarschijnlijk (bijna) alles vinden in je voorraadkast!
Prep Time 10 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 25 mins
Course Bijgerecht, Borrelhapje, fingerfood, snack, Tussendoortje
Servings 8 Pizza’s

Ingredients
  

  • 1 Pak Bladerdeeg Jumbo huismerk
  • 70 gram tomatenpuree
  • Olijven
  • Oregano
  • Plantaardige kaas
  • Sofine Sochicken spiesjes

Instructions
 

  • Verwarm je oven voor op 220ºC
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd in 8 rechthoekjes. Zorg dat je wat ruimte overhoudt zodat je die kunt gebruiken voor de spinnenweb-reepjes.
  • Besmeer alle rechthoekjes met tomatenpuree en beleg met jouw keuze aan ingrediënten. Ik gebruikte dus olijven, oregano, vegan kip en vegan kaas.
  • Gebruik je ook Sochicken spiesjes? Ik heb deze een paar minuten in de airfyrer afgebakken. Je kunt dit ook in de pan doen natuurlijk. Daarna heb ik deze doormidden gesneden zodat je kleinere stukjes kunt gebruiken. Beleg je pizza's hiermee
  • Leg de reepjes kruislings over de mini pizza's heen en druk goed aan aan de zijkanten.
  • Leg de mini pizza's op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ongeveer 15 minuten af op 220ºC. Dit kan verschillen per oven! Houd het even in de gaten.
  • Genieten maar!

Leave a Reply

Recipe Rating