Fuzzy caramel monsters | Halloween ’20

Jump to Recipe

Als er een ding is wat bijna iedereen lekker vindt is dat caramel… of chocolade….. of…. Speculoos. Of gewoon alledrie! In deze fuzzy caramel truffels vind je het allemaal. En ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken! Behoorlijk fool-proof. Het mag ook wel een beetje messy zijn.

Choco-oogjes

Om er echt monstertjes van te maken heb ik ook choco-oogjes gemaakt van witte en pure chocolade. Dit is ook heel eenvoudig, je spuit simpelweg met een puntzakje (of boterhamzakje) kleine rondjes van witte chocolade. Daarna smelt je de pure chocolade en stip je de witte chocolade rondjes aan met een sateprikker bedekt met pure chocolade. Zet daarna evt nog een klein stipje met de witte chocolade voor een glans effect. Laat de oogjes even uitharden in de koelkast en voilà!

De witte chocolade die ik gebruik is deze. De pure chocolade die ik gebruik is van Jumbo huismerk.

Vegan caramel

Caramel uit de supermarkt is vaak niet vegan. Ik heb zelf nog nooit vegan caramel in de supermarkt gevonden. De caramel die ik voor dit recept heb gebruikt is van CaramelZ. Ik heb hier vaker caramel besteld en laat me je vertellen, deze is echt hemels! Constan verkoopt een vegan variant die je in verschillende formaten kunt bestellen. Een tijdje terug bestelde ik een klein potje om het uit te proberen maar ben deze keer voor een groter formaatje gegaan, zo kan ik wel even vooruit! Qua toegankelijkheid kost dit natuurlijk iets meer moeite dan even naar de supermarkt gaan, maar in deze onzekere tijden moeten we onze (kleine) ondernemers steunen! Voor deze heerlijke caramel hoef je ook je huis niet uit, het wordt gewoon totaan je voordeur geleverd. Deze overheerlijke caramel vind je hier.

Fuzzy caramel monsters

Deze schattige monstertjes zijn om op te vreten! Heerlijk gevuld met een koekdeeg van speculoos en romige vegan caramel. Deze monstertjes zullen het goed doen op elk feestje.
Cook Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 24 Monsters

Equipment

 • Keukenmachine

Ingredients
  

 • 250 gran Lotus speculoos koeken
 • 150 gram Vegan roomkaas | Bijvoorbeeld van Oatly
 • 24 mini-theelepels Vegan caramel | Bijvoorbeeld die van CaramelZ
 • 120 gram Pure chocolade
 • Vegan hagelslag
 • 24 Choco-oogjes | In de tekst lees je hoe ik deze maakte

Instructions
 

 • Verkruimel de Lotus koekjes in een zakje of, een stukje makkelijker, in de keukenmachine.
 • Mix de Lotus koekjes samen met de vegan roomkaas, totdat je een dik deeg overhoud.
 • Neem een klein stukje deeg, druk deze plat en leg in het midden een klein theelepeltje caramel. Vouw het deeg daarna dicht, en rol hem rond tussen beide handen.
 • Hoeveel monstertjes je kunt maken ligt aan de hoeveelheid deeg die je gebruikt, gebruik je wat meer zullen ze groter worden en kun je er dus ook wat minder maken. Ik heb er voor een aantal best wel wat gebruikt, ik denk dat je er met deze hoeveelheden wel iets meer dan 24 uit moet kunnen halen.
 • Na het rollen van alle speculoos-caramel balletjes gaan ze even de koelkast in. Niet voor een specifieke tijd, gewoon tot we klaar zijn voor de volgende stap.
 • Smelt de pure chocolade au-bain marie en zet daarnaast ook een extra bordje klaar. Zorg ook dat je de hagelslag bij de hand hebt.
 • Zodra je chocolade gesmolten is en je alles klaar hebt staan kun je de balletjes uit de koelkast halen.
 • Haal ze een voor een door de gesmolten chocolade en laat even een paar seconden op een vork uitlekken. Leg ze daarna op een bordje (tip! bekleed met bakpapier, minder afwas 😉 en strooi er wat hagelslag overheen. Herhaal dit voor alle balletjes.
 • Leg nu op elk balletje een choco-oogje, ''lijm'' deze eventueel vast met wat gesmolten chocolade.
 • There you have it! Fuzzy caramel monstertjes. Genieten maar!

Leave a Reply

Recipe Rating