Review: Gold & Green pulled Oats

Voor de website van Gold & Green, klik hier

Jump to Recipe

Ik werd benaderd door Gold & Green of ik hun Pulled Oats wilde uitproberen, hoe leuk! Natuurlijk wil ik een nieuw vegan product proeven. Dus naar de winkel om de oats te halen en testen maar! Ook kreeg ik een link die ik met jullie mag delen waarmee je zelf een pakje Pulled Oats GRATIS kunt uitproberen! Deze vind je onderaan de post.

Gold & Green

Pulled Oats® van Gold&Green® is een Noordse, plantaardige bron van eiwitten. Het is bedacht aan de keukentafel van de Finse powervrouwen Maija Itkonen en Reetta Kivelä, met de eenvoudige overtuiging dat “net zo goed is als kip” niet het ultieme streven kon zijn van hoe een voedzame en plantaardige eiwitbron eruit zou moeten zien. Vanaf dag één wisten zij al dat hun product pas echt iets zou gaan veranderen wanneer het gezond, makkelijk te bereiden en vooral superlekker zou zijn. En voilà!  

Gold & Green website

Ken je deze Pulled Oats al? Misschien heb je ze al wel eens zien liggen bij bijvoorbeeld Albert Heijn of de Plus. Pulled oats zijn 100% plantaardig en worden gemaakt van maar 5 ingrediënten:

 • Haver
 • Tuinbonen
 • Erwten
 • Olie
 • En een klein beetje zout

Óok zijn de Pulled Oats soja-vrij en een bron van eiwitten.

Ikzelf heb de Pulled Oats al wel eens zien liggen in de winkel, maar nog nooit meegenomen. Niet omdat het me niet aansprak maar eigenlijk was ik elke keer bezig met andere dingen en kwam ik er gewoon niet aan toe. Daarom ben ik eigenlijk ook extra blij dat ik benaderd werd en ik eindelijk deze Pulled Oats kon uitproberen!

Gold & green heeft 2 varianten Pulled Oats:

Ik denk dat de tomaat variant echt superhandig is voor als je snel een gerecht wil bereiden en niet zoveel zin hebt om teveel toe te voegen. Met de naturel variant heb je zelf enorm veel vrijheid, je kunt deze Pulled Oats in ontelbaar veel gerechten gebruiken omdat het dus nog niet op smaak gebracht is!

Inspiratie

Een tijdje terug at ik voor het eerst een broodje pulled Jackfruit in een restaurant, me-ga lekker! Ik wilde met deze Pulled Oats een broodje ”pulled pork” nabootsen. Lekker met een barbecuesausje op een knapperig broodje, heerlijk! Zo gezegd zo gedaan dus, het ging eigenlijk heel makkelijk.

Het broodje waar de inspiratie vandaan kwam 😉

De Pulled Oats Naturel zelf zijn echt ongekruid, dus daarin heb je totale vrijheid en kun je de smaak aanpassen naar het gerecht wat je maakt. Ik had eigenlijk geen plan gemaakt & koos ervoor om maar wat bij elkaar te gooien in de hoop dat het zou smaken (lekker chaotisch weer Juud). Maar het heeft gewerkt! Het was ook zo simpel, dit kan iedereen.

Bereiding

Gold & Green verteld zelf op de verpakking dat je het gerecht in slechts 3 stappen kunt bereiden:

 • 1. Meng de Pulled Oats met 2 eetlepels olie & lekker veel kruiden
 • 2. Even bakken in een ovenschaal, 170ºC voor 7 minuten. Óf 5 á 6 minuten in de pan.
 • 3. Toevoegen aan je gerecht wanneer alles klaar is!

Nou zó simpel, dat moet wel lukken toch? Ik wilde dus gaan voor een broodje ”pulled pork”, dus de enige ingrediënten die ik besloot toe te voegen waren barbecuesaus, sojasaus & braad, grill en barbecue kruiden.

Hieronder vind je nog een receptkaart met hoe en wat stapsgewijs uitgelegd.

In een koekenpan warmde ik wat olie op, je zou ook knoflookolie of bijvoorbeeld chili-olie kunnen gebruiken. Daarna voegde ik ongeveer een half pakje van de Pulled Oats toe, deze bevat 2-3 porties. Dit liet ik even bakken op matig vuur en voegde ik de braad, grill & barbecue kruiden aan toe. Deze kocht ik bij Jumbo en vind je hier. Verder voegde ik een scheutje sojasaus toe en een flinke knijp barbecue saus. Let op! Niet alle barbecue saus is vegan, soms is er honing aan toegevoegd. De barbecue saus die ik gebruikte en naar mijn weten helemaal vegan is vind je hier.

Dat is het eigenlijk al, zo simpel dus! In de tussentijd had ik een broodje afgebakken en deze besmeerd met citroenmayonaise. Ik belegde het broodje verder met spitskool & rode ui en topte dit af met de gebakken Pulled Oats.

Broodje Pulled Oats

Als perfecte plantaardige vervanger voor een smoky broodje pulled pork, hebben we hier de Pulled Oats! Super makkelijk en snel klaar, heerlijk als luch en perfect om je gasten mee te verwennen. Of, gewoon lekker zelf op te eten
Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course Lunch
Servings 1 Broodje

Ingredients
  

Pulled Oats

 • 87,5 gram Gold & Green Pulled Oats Naturel | Een halve verpakking
 • Sojasaus
 • Barbecue saus | Bijvoorbeeld Sweet Baby Rays Hickory & Brown sugar
 • Braad, grill & bbq kruiden

Broodje + Beleg

 • 1 Italiaanse bol
 • Een handje Spitskool
 • Rode ui

Optioneel

 • Vegan citroenmayonaise, of vegan mayonaise + citroensap

Instructions
 

 • Bak je Italiaanse bol af volgens de aanwijzingen, of als je een vers broodje hebt gekocht hoeft dit natuurlijk niet.
 • Warm in een koekenpan olie op. Kies voor olijfolie, ga voor knoflook of bijvoorbeeld chiliolie.
 • Voeg de portie Pulled Oats toe aan de warme pan en bak even door.
 • Voeg de braad, grill & barbecue kruiden toe en roer goed door. Voeg daarna een scheutje sojasaus toe en meng weer door.
 • Voeg tegen het eind een flinke knijp barbecue saus toe. Ik heb dit niet opgemeten maar een flinke scheut moet goed zijn. Roer de Pulled Oats even door en zorg dat ze allemaal ge-coat zijn met de barbecue saus. Laat dit nog even samen bakken.
 • Maak je Italiaanse bol op met je citroenmayo, spitskool, rode ui & de Pulled Oats. Genieten maar!
Keyword Barbecue, Barbecue saus, bbq, bbq saus, broodje oats, broodje pulled oats, Pulled Oats, pulled pork, Smokey Barbecue

Eindoordeel

Waar we allemaal op hebben gewacht….. Wat vinden we ervan? LEKKER! Vind ik in iedergeval, mijn vriend heb ik ook even proefpersoon gemaakt en hij was het met mij eens.

Misschien zou ik de volgende keer wel nog iets wat meer zout toevoegen, of gewoon wat meer sojasaus. Maar ik vond de barbecue smaak echt superlekker. Het is dus heel handig dat de Pulled Oats ongekruid zijn, zo kun je er helemaal je eigen draai aan geven. Dat vind ik echt top!

Verder voelt wat in het pakje zit wel aan als wat weinig voor 2-3 porties. Dit ligt natuurlijk geheel aan of jij zelf een grote eter bent of niet. Ik zou niet zo’n heel pakje in mijn eentje kunnen eten, een halve was helemaal goed voor op een groot broodje. Maar mijn vriend is bijvoorbeeld wél een grote eter, en zou waarschijnlijk het hele pakje opkunnen.

De structuur vind ik ook heel lekker, niet enorm vlezig maar ik houd daar ook niet van. Gewoon precies goed. Lekker zacht en door het bakken ook een klein beetje krokant aan de buitenkant.

Ik zal deze Pulled Oats zeker vaker aanschaffen wanneer ik mezelf wil verwennen met een heerlijke lunch. Ik denk dat de Pulled Oats het ook heel erg goed doen in een nacho ovenschotel…. omg…. Hoe lekker!

Ben jij ook benieuwd geworden naar deze Pulled Oats? Dan heb ik leuk nieuws! Ik heb van Gold & Green namelijk een link gekregen waarmee jij een pakje Pulled Oats GRATIS kunt uitproberen! Via onderstaande link kun je je bon insturen en krijg je je geld terug voor een pakje.

https://probeergoldandgreen.nl/

DISCLAIMER

Ik word niet betaald voor deze review, óf post op Instagram. Ik heb het product gratis mogen uitproberen net zoals jullie dat kunnen met bovenstaande link! Ook aan deze link verdien ik niks.

Leave a Reply

Recipe Rating