Frikandel kadootjes

Jump to Recipe

Woohoo! Het is sinterklaas, of kerst, of gewoon feest. En feest betekend hapjes! Maar hapjes hoeven geen dierenleed te betekenen, vandaag ga ik je laten zien hoe je deze heerlijke & makkelijke frikandel kanootjes maakt.

Je hoeft hiervoor geen uren in de keuken te staan, je bent zo klaar. De enige 3 ingrediënten die je nodig hebt zijn:

  • Vegan mini frikandellen
  • Curry
  • Vegan bladerdeeg

Yep, zo makkelijk is het dus echt.

Welk bladerdeeg kun je hiervoor gebruiken? Ik weet dat Tante Fanny bladerdeeg vegan is, maar wist je dat er ook gewoon vegan huismerk bladerdeeg is? Hieronder een lijstje van vegan bladerdeeg:

*Controleer altijd zelf de verpakking! Deze producten zijn naar mijn weten vegan, maar controleer dit natuurlijk altijd zelf.

Frikandel kadootjes

Perfect voor sinterklaas! Of kerst, of gewoon, zomaar. Met deze kadootjes maak je vrienden en familie sowieso blij. warm of koud, maakt niks uit! Ook hoef je geen uren in de keuken te staan, je hebt het zo gemaakt!
Cook Time 20 mins
Baktijd 15 mins
Servings 9 stuks

Ingredients
  

  • 1 pakje Vegan mini frikandellen, Albert Heijn
  • 1,5 pakje AH rol bladerdeeg
  • Curry
  • +/- 9 eetpelels Amandelmelk | Of andere plantaardige melk

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Laat het bladerdeeg een beetje op kamertemperatuur komen en snijd vervolgens in 18 vierkantjes.
  • Snijd de mini frikandellen doormidden en verdeel deze over 9 vierkantjes.
  • Knijp hier wat curry overheen (lekker veel zou ik zeggen ;P)
  • Leg een ander vierkantje bladerdeeg bovenop de frikandel en prak de randjes dubbel met een vork.
  • Om er een echt kadootje van te maken, snijd lange dunne reepjes en rol deze uit, Vouw hier een strikje van en druk deze bovenop je pakketje.
  • Bestrijk met wat plantaardige melk en bak voor ongeveer 15 minuutjes af in een voorverwarmde oven.
  • Genieten maar! Ook koud zijn deze frikandel kadootjes heel lekker.

Leave a Reply

Recipe Rating