Homemade bananabread

Jump to Recipe

Bananenbrood. Sommige mensen vinden het heerlijk en sommige mensen hebben er niks mee. Ik vind het heeeeeerlijk! Zo lang het een lekker recept is. Ik hou niet zo van die suikervrije bananenbroden met gekke ingrediënten. Ik maak dan ook misschien meer een bananencake inplaats van een bananenbrood hahaha!

Maar dit bananenbrood is echt me-ga lekker. Het fijne is ook dat je dit zo snel hebt gedaan! 20 minuutjes en dan staat hij al in de oven. Het brood moet wel een uurtje bakken, dus even geduld! Maar een perfect recept voor een lazy day en een heerlijk stukje bananenbrood als treat yourself ontbijt mag natuurlijk ook wel eens een keer. Omdat dit bananenbrood niet echt perse gezond is voelt het dus voor mij meer als een cake dan een gezonde snack. Maar ik moet toegeven dat ik ook wel eens een stukje heb gegeten bij het ontbijt, het is gewoon zó lekker 😉

Ik heb dit bananenbrood al een paar keer gemaakt en iedereen vond hem lekker! En een perfecte manier om je oude bananen te gebruiken voor een heerlijke cake. Dit bananenbrood is totaal niet droog, heeft geen ei smaak en is juist lekker zacht en zoet en smaakt echt naar kaneel en banaan. Het bananenbrood is natuurlijk vegan, én waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis! Ik heb dit dus al vaker gemaakt en elke keer in een andere vorm. In een cupcake vorm of mini tulbandjes, of in een rechthoekige bakvorm, maar ook een keer in een ronde platte tulband.

Zoek je nog een lekker makkelijk receptje voor op een lazy day? Of komt er vanmiddag iemand over de vloer? Óf heb je gewoon nog een aantal rijpe bananen over? dan is dit recept wat je zoekt! Hieronder vind je het recept, happy baking!

Homemade bananabread

Heerlijk bananenbrood, níet zo heel gezond maar wel enorm lekker! Op deze manier kun je je rijpe bananen nog voor een goed doel gebruiken!
Prep Time 20 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 20 mins
Servings 9 porties (+/-)

Equipment

 • Oven
 • Mixer

Ingredients
  

 • 3 Rijpe bananen | evt 1 extra voor topping
 • 120 ml Olie of appelmoes | Ik gebruikte olijfolie, 1/2 cup
 • 120 ml Soja yoghurt | 1/2 cup
 • 150 gram Lichtbruine basterdsuiker | 3/4 cup
 • 2 theelepels Vanille aroma
 • 260 gram Bloem | 2 cups
 • 1 theelepel Baking soda
 • Zout
 • 1 á 2 eetlepels Kaneel | Of gewoon op gevoel 😉
 • 150 gram Walnoten & amandelen | Naar keuze natuurlijk

Optioneel

 • Pure chocolade chips
 • Andere nootjes, of bijv. dadels, wat je wilt!

Instructions
 

 • Verwarm de oven voor op 180°C
 • Prak 3 bananen met een vork of bijvoorbeeld een stamper. Je kunt wel wat meer bananen toevoegen, je kunt dus ook nog een extra banaan bewaren om deze bovenop de cake te leggen voordat hij in de oven gaat.
 • Meng daar de olie, yoghurt, lichtbruine basterdsuiker en vanille aroma doorheen tot een glad beslag. Ik heb een keukenmixer gebruikt, je kunt ook een handmixer gebruiken.
 • Meng daarna de bloem, baking soda, een beetje zout & kaneel doorheen. Ik giet er altijd lekker wat kaneel doorheen hoeveel ik denk dat ik lekker vind dus op gevoel! Je kunt hier ook nog andere kruiden toevoegen mocht je willen.
 • Voeg dan je extra's toe, de nootjes en evt de chocolade chips of andere ingrediënten.
 • Vet je bakvorm in of beleg met bakpapier. Giet je mengsel erin en sprenkel er eventueel nog nootjes, chocolade of je extra banaan overheen.
 • Het bananenbrood kan nu 60 minuten op 180°C de oven in. laat het daarna even afkoelen en dan genieten maar! Warm én koud, beide erg lekker.

Leave a Reply

Recipe Rating