Vegan bij IKEA #1

Swedish foodmarket

Bij de IKEA worden er ook etenswaren verkocht, onder andere in de Swedish foodmarket. Ik nam een kijkje en zet voor je een aantal vegan producten op een rij! Vind je dit nou leuk? Laat het me weten! dan kan ik meer van dit soort posts maken 🙂

BÄSTISAR – Granenmix

In 2 verschillende smaken zag ik deze granenmix staan. Het ziet er heel lekker uit als een soort Quinoa. Ik ben superbenieuwd hiernaar, ik heb de smaak met knoflook, jalapeno, citroen en bosbessen meegenomen. Nog niet geproefd maar ik ga hier zeker een receptje mee uitproberen!

€2,49 voor 250 gram

RÖSTI

Deze rösti’s heb ik zelf (nog) niet geprobeerd maar zijn vegan! Lekker voor bij een eenvoudige maaltijd. Deze rösti’s zijn ook nog eens glutenvrij.

€1,60 voor 8 stuks

KORVMOJ – Veggie dogs

Deze veggie dogs ken je waarschijnlijk al maar zijn naast dat ze vegetarisch zijn ook helemaal vegan! Je kunt deze in de bistro bestellen maar dus ook in een diepvrieszakje mee naar huis nemen. De veggie dogs zijn niet bedoeld om vlees na te bootsen maar meer als een soort groenteworstje. Alsnog vind ik deze erg lekker! Helemaal niet droog en lekkere smaak, naar mijn ervaring ook snel bereid.

€3,99 voor 10 veggie dogs

Ik weet niet zeker of de hotdog broodjes ook vegan zijn! Maar in dit zakje zitten alleen de ”worstjes”.

KAFFEREP – Verschillende soorten koekjes

Verschillende koekjes zoals zandkoekjes met frambozen, gemberkoekjes en amandelkoekjes.

€1,50 / €1,70 voor 1 doosje

KEX – Biscuitkoekjes

Hele lekkere biscuitkoekjes, ik had een neutrale smaak verwacht maar het doet me toch denken aan iets richting speculaas? Heel erg lekker iniedergeval! Geen saaie biscuitjes maar zodra het pak open is……

€1,50 voor 175 gram

LÖRDAGSGODIS – Vegan gummies

Deze gummies zijn mega lekker! En hier zit dus geen gelatine in. Hier heb je ook wat andere smaken van zoals de zure variant met een rabarber-, citroen- of limesmaakje. Ook nog een zoete variant met kruisbessen-, appel- of perensmaak.

€0,90 per zakje (80 gram). Nu tijdelijk in de aanbieding t/m 12 juli voor €0,59!

MÃœSLI

Deze muesli heb ik zelf niet geproefd maar ziet er wel erg lekker uit! Ook zonder honing, wat vaak wel gebruikt wordt bij verschillende muesli’s.

€3,50 voor 500 gram

KNÃ…CKERBRÔD RÃ…G – Roggeknäckebröd

Een grote cirkel knäckebröd zonder dierlijke ingrediënten. Betekend overigens niet dat al het andere knäckebröd niet plantaardig is! Volgensmij is het meeste dat wel. Maar deze dus iniedergeval ook 🙂 Lekker groot dus handig om in stukken te breken en te serveren op feestjes of verjaardagen.

€2,25 per pak (480 gram)

KNÄCKEBRÖD DILL

6 knäckebrödjes met dille eroverheen. Ook nog niet uitgeprobeerd, maar ik denk heel lekker met wat vegan roomkaas en een plakje vegan kipfilet!

€1,60 per pakje, 150 gram

KNÄCKEBRÖD FLERKORN – Knäckebröd meergranen

Ook verkoopt IKEA kleine rondjes knäckebröd in 2 smaakjes. Naturel en meergranen, ik nam de meergranen variant mee naar huis. Heel lekkere knapperige cracker, best klein maar goed vullend.

€1,60 voor 1 pak, 250 gram

SYLT HJORTON – Bergbramenjam

IKEA heeft ook een breed aanbod in verschillende smaakjes jam. Zo hebben ze bergbramenjam, bosbessen- en frambozenjam, vossenbessenjam, aardbeienjam en bosbessenjam. Ik nam een potje van de bergbramenjam mee, dit is een bes die alleen groeit in Scandinavië en schijnbaar erg geliefd is. De jam ruikt niet heel lekker, maar ik heb hem op een stuk knäckebröd gesmeerd en geproefd, en hij is weldegelijk lekker!

Prijzen variëren tussen €1,99 / €4,99 voor 400/425 gram

SJÖRAPPORT – Zeewiertopping

Deze zeewiertopping heb ik een keertje uitgeprobeerd om sushi mee te bekleden. Het werkt heel goed en ziet er leuk uit! Ik vind zelf dat hier niet echt veel smaak aan zit. Maar deze topping is natuurlijk wel leuk om eten mee af te toppen, bijvoorbeeld op feestjes of speciale gelegenheden.

€1,99 voor 85 gram

FESTLIGT – Chips met verschillende smaken

Last but DEFENITELY not least! Ik ben echt een chips liefhebber, het liefst eet ik elke dag wel een bakje. Vooral sour cream of cheese & onion chips waren echt mijn guilty pleasure. En nu… kom ik erachter dat IKEA gewoon VEGAN Sour cream & onion chips verkoopt! Say whaaat! hoe geweldig. Er zijn ook nog 2 andere smaken, naturel en pickled mushroom. Ik vind ze allemaal erg lekker!

€0,49 / €1,25 per zakje (0,50 gram / 150 gram)

Leave a Reply