Vegan gevulde eieren (champignon)

Jump to Recipe

Ken je de vegan GODDESS al? Tabitha Brown. Deze vrouw is echt een MUST follow voor iedereen, vegan of geen vegan. Tabitha heeft echt geweldige vibes en heerlijke vegan recepten. Je kunt haar hier volgen op Instagram. Bij Tabitha zag ik dus dit recept en vond een video erover. Ik vond deze video ZO HEERLIJK dat ik gewoon helemaal excited werd van haar enthousiasme. De video die ik heb gezien kun je hier bekijken.

Omdat ik vroeger zo’n fan was van gevulde eieren dacht ik, Pasen is het beste moment om dit recept uit te proberen! Dus here we go. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig die je hoogstwaarschijnlijk (als vegan) wel hebt, of je eenvoudig bij de supermarkt kunt halen. Wat heb je nodig?

 • Witte champignons
 • Augurkenvocht
 • Kikkererwten
 • Vegan mayonaise
 • Uipoeder
 • Knoflookpoeder
 • Kerrie
 • Zout
 • Mosterd
 • Dille
 • Bieslook

Stappenplan

Dusss…. nu we de ingrediënten hebben besproken Lets move on to the fun part! Hoe maak je dit dan? Nou, Tabitha vertelde dat ze dit idee bedacht in een droom en hoe ze dat verteld moet je echt in de eerder vermelde link bekijken want dat kan zij als de beste! Wat de bedoeling is is dat je de champignons uitholt en laat marineren in het augurkenvocht met Kala namak. Zo worden ze wat meer de textuur van ei én gaan ze ook naar ei smaken. Mocht je Kala Namak niet kennen, dit is zwart zout wat smaakt naar ei. Het is zo gek maar als je het zakje opent ruik je gewoon de ei-geur. Hiermee kun je ook heel lekker vegan scramble of vegan eiersalade maken! Kala Namak is het enige ingrediënt wat misschien wat lastiger te vinden is, je vindt het bij de Aziatische supermarkt of online. Als je geïnteresseerd bent in vegan eten komt dit zout geheid van pas!

Wat je doet is dus bij een pot augurkenvocht, of je giet het vocht in een bakje, Kala namak. Voeg zoveel toe naar smaak, het is moeilijk te gokken maar zo heb ik het ook gedaan. Ik vond het niet mega ei achtig smaken in mijn geval en had wel het gevoel dat ik er best veel in had gedaan. Het smaakte uiteindelijk best augurk-ig, alsnog very delicious. Je holt de champignons uit en laat deze een nachtje marineren in het sap. Het kan inprincipe ook langer maar een nacht moet ook wel voldoende zijn. Om de vulling te maken hoef je alleen maar de kikkererwten te blenden en samen te voegen met vegan mayo en kruiden!

Zodra de champignons genoeg gemarineerd zijn kun je ze wat laten uitlekken (want ze zijn best nat), en dan vullen met de kikkerewrtenvulling. Top nog eventueel af met wat kruiden en genieten maar!

Vegan gevulde eieren

Deze heerlijke gevulde eitjes van champignons zijn heel makkelijk te maken! Week de champignons optijd en verder is alles in een handomdraai klaar. Zo kun je toch genieten van een gevuld eitje maar dan op een leedvrije manier! 🙂
Prep Time 1 day
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 day 20 minutes
Servings 12 Gevulde eitjes

Equipment

 • Keukenmachine

Ingredients
  

 • 1 bakje Champignons
 • 0,5 blik Kikkerewrten
 • 3 eetlepels Vegan mayo
 • 1 eetlepel Mosterd
 • 1 theelepel Uipoeder
 • 1 theelepel Knoflookpoeder
 • 1 theelepel Kerriepoeder
 • Zout
 • Dille
 • Bieslook
 • Augurkenvocht | Het sap uit een lege pot augurken
 • Kala Namak

Instructions
 

 • Neem je pot augurkenvocht en voeg kala namak toe. Doe dit naar smaak, het is een beetje gokken.
 • Was je champignons en hol ze uit, je kunt het stammetje nog gebruiken voor in een soep of bijvoorbeeld een tapenade o.i.d.
 • Stop alle champignons in de pot met vocht en laat dit in de koelkast marineren. Ik heb dit een nachtje laten inweken.
 • Voeg in een keukenmachine/blender je kikkerewrten en vegan mayo toe en blend tot een romig geheel. Voeg al je kruiden toe en proef of het naar wens is.
 • Haal de champignons uit de pot en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Dep ze evt droog, ze zijn best nat.
 • Vul de champignons met de vulling en top af met wat extra kruiden, genieten maar!

Notes

 • Ik gebruikte een heel blik kikkerewrten. Dit was echt best veel! Ik had maar een klein bakje champignons en dan is een blik kikkererwten echt heel veel vulling. Je kunt dat natuurlijk ook eten op een cracker o.i.d.
 • Qua kruiden kun je lekker toevoegen wat je wilt! Dat heb ik ook gedaan. Ik heb dus het recept van Tabitha gebruikt maar daarin gebruikte ze ook pickled relish, iets wat ik niet optijd kon vinden.
Keyword champignons, ei, eieren, eiersalade, gebakken ei, gekookt ei, gevuld ei, kikkerewrten, Pasen

Leave a Reply

Recipe Rating