Cheesy rozemarijn botjes | Halloween ’20

Jump to Recipe

Happy Halloween! Deze super makkelijke wazige rozemarijn botjes zijn heel snel klaar en perfect party food! Plan je eigen quarantaine feestje in, of misschien wanneer je dit recept bekijkt is alles weer normaal en ben je van plan een dik halloween feest te geven.

Deze hapjes slagen altijd, je hoeft niet lang in de keuken te staan & de volgende ingrediënten doen het ALTIJD goed!

  • Kaas
  • Zout
  • Knoflook
  • Rozemarijn

En als je niet van rozemarijn houdt kan je dit natuurlijk gewoon weglaten he! of je andere favoriete kruiden hiervoor gebruiken.

In de supermarkt stond ik te kijken naar vegan bladerdeeg. Ik had een dure variant in mijn hand tot mijn oog viel op Jumbo huismerk, wat de helft goedkoper was dan de dure die ik vasthad. Bekeek de verpakking en JA HOOR! Dit bladerdeeg is gewoon hartstikke vegan & een stuk goedkoper dan een bladerdeeg waar ”vegan” op staat. Ja het is af en toe wat zoeken, maar dan weet je het nu!

Eigenlijk, om te voldoen aan de basics, heb je maar 2 ingrediënten nodig. Het deeg & de kaas, how easy? Ik zou er nog wat meer aan toevoegen zoals ik zelf ook heb gedaan, zoals wat (knoflook)olie, knoflook, zout, rozemarijn, Italiaanse kruiden & wat uipoeder. Je kunt hierin natuurlijk geheel je eigen plan trekken!

Sinds kort heeft Albert Heijn zijn eigen huismerk vegan geraspte kaas! Deze moest ik dus uitproberen voor dit receptje. Ze zijn ook nog eens best een stuk goedkoper dan een ander vegan alternatief. De plantaardige geraspte kaas kun je hier vinden.

Maak deze cheesy bones extra spooky door ze te serveren met ketchup of curry. Niet alleen hartstikke lekker, ook nog eens extra spooky EN (volgensmij?) altijd vegan <3

Genoeg gekletst, laten we overgaan naar het recept!

Cheesy rozemarijn botjes

Perfecte snack voor tijdens halloween, heel makkelijk te maken en alle producten heb je misschien al wel in huis! Anders is een tripje naar je plaatselijke supermarkt al voldoende. Deze snack kun je natuurlijk ook voor hele andere jaargetijden gebruiken, maar in een botjes vorm extra toepasselijk 🙂
Prep Time 20 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 35 mins
Course Borrelhapje, fingerfood, partyfood, snack
Servings 16 Botjes

Ingredients
  

  • 1 pak Jumbo huismerk bladerdeeg | Foto voorbeeld in blogpost
  • Vegan geraspte kaas | Bijvoorbeeld die van Albert Heijn
  • +/- 30 ml (Knoflook)olie | Kies voor chili olie als je spicy botjes wilt maken!
  • 1 Knoflookteen
  • Zout
  • Italiaanse kruiden
  • Uipoeder
  • Rozemarijn

Extra

  • een scheutje Truffelolie, of kies geheel voor truffelolie

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Rol de rol bladerdeeg uit en snijd in ongeveeer 16 stukjes. Beleg elk stukje met vegan kaas en rol deze op. Je kunt de uiteinden beter aan elkaar laten plakken met wat water.
  • Snijd of scheur een stukje in aan beide uiteindes en rol beide kanten een stukje op, zo krijg je aan allebei de kanten 2 bolvormpjes. Zo maken we een botjesvorm! (zie foto's voor verduidelijking)
  • Leg alle botjes op een bakpapiertje op een oven rooster en bak af voor ongeveer 15 minuutjes op 220ºC. Ze gaan best wel opblazen dus leg ze een stukje uit elkaar.
  • Lekkerste natuurlijk net uit de oven! Serveer met ketchup en/of curry voor extra spookyness en geniet ervan 🙂
Keyword botjes, breadsticks, cheese, cheese sticks, halloween, Kaas, kaasbotje, kaasstengel

Leave a Reply

Recipe Rating