Vegafoodies & Korean soulfood

#Gekregen

Website Vegafoodies

Website Korean Soulfood

Afgelopen week kreeg ik de vraag vanuit Vegafoodies of ik een maaltijd via hun wilde uitproberen! Vegafoodies is een, voor mij nieuw, platform waarop je vegetarische & veganistische maaltijden thuisbezorgd kunt krijgen. Sinds kort bezorgen ze ook vanuit Eindhovense restaurants! Je kunt nu eten laten thuisbezorgen in Eindhoven en Amsterdam, maar Vegafoodies heeft grote ambities!

Vegafoodies werkt samen met een aantal restaurants in Eindhoven die vegetarisch / veganistische maaltijden aanbieden, je hebt dus lekker veel keuze en hoeft als veganist ein-de-lijk niet uren te zoeken!

Als je mij wat langer volgt of beter kent zul je weten dat ik heel erg geïnteresseerd en benieuwd ben naar de Koreaanse keuken. Zelf heb ik wel eens vaker ricecakes gekocht en zelf klaargemaakt. Ik vind ricecakes echt me-ga lekker, maar ik weet niet goed hoe ik ze zelf traditioneel klaar kan maken. Ik was dus mega excited toen ik zag dat Vegafoodies ook gerechten van Korean Soulfood bezorgt! Kan ik eindelijk eens échte rice cakes uitproberen.

Ik ontving de volgende gerechtjes:

  • Topokki, de rice cakes
  • Japchae, Koreaanse zoete aardappel noodles
  • Hotteok, Koreaanse zoete pannenkoek

Topokki, rice cakes

Ricecakes had ik dus al wel eens gehad en vind ik mega lekker, hier dook ik dus als eerste in en man…. Ik ga deze nooit meer zelf maken. Deze zijn echt onvergelijkbaar! Ik was een beetje zenuwachtig omdat ik niet zo goed tegen heel pittig eten kan en als ik ze zelf maak kan ik dat een beetje zelf kiezen natuurlijk. Het sausje was heerlijk zoet & spicy met de zachte chewy rice cakes. Ook zaten er lekkere groenten bij waardoor het echt een heerlijke maaltijd wordt! En kijk dan… hoe heerlijk ziet dit eruit!

Het Topokki gerechtje kost €10,50 wat ik echt een hele redelijke prijs vind. Het komt in een flinke portie en ik zat zelfs al vol voordat ik het hele bakje leeg kon eten, dus je krijgt zeker waar voor je geld! Ook is het gewoon hartstikke lekker, ik ga hier zeker vaak bestellen! Dit gerecht is zeker mijn favoriet.

Japchae, Koreaanse zoete aardappel noodles

Noodles, heerlijk, kun je me zeker voor wakker maken. Zoete aardappel noodles?? Dat klinkt lekker! Noodles met verschillende soorten groenten, tempeh en tofu. Volgensmij zie ik ook Kimchi ertussen zitten, heel benieuwd! Heb ik namelijk ook nog nooit geproefd. Het bakje zit echt bomvol, dus nog een keer, waar voor je geld! Eerst had ik ”normale” noodles verwacht maar ze zijn doorzichtig! WOW hoe cool. Ook dit gerecht, enorm lekker. Er zitten allerlei soorten groenten in en vond onderin ook heerlijke spinazie. Na het proeven van de rice cakes was dit wel ff wat anders, er zat niet echt een saus doorheen als bij de rice cakes. Daarnaast waren de noodles totaal niet droog, juist heel lekker zacht. MAAR ik kreeg er wel 3 lekkere sausjes bij.

  • Homemade spicy saus
  • Homemade gembersausje
  • Koreaanse sojasaus

Zo lekker! Ik heb er wat Koreaanse sojasaus overheen gedaan, maar eigenlijk was dat nieters perse nodig. Het maakte het zeker lekkerder maar omdat er al zoveel lekkere verschillende groenten in zitten heb je al zoveel smaken! De kimchi viel ook in de smaak, ik weet niet of ik hiervan een volledig gerecht zou bestellen, maar zo erbij vond ik het lekker! Het is best zuur en ook wat spicy, wel heel lekker. Voor de Japchae betaal je €12,50. Wederom vind ik de prijs heel netjes, je ontvangt echt een grote bak vol met lekker eten.

Hotteok, zoete Koreaanse pannenkoek

1 woord: WOW. Dit had ik even niet zien aankomen. Ik las dat er een toetje bij zat, heerlijk dus was erg benieuwd. Nog nooit had ik Hotteok geproefd dus wist niet echt wat ik kon verwachten. Ik nam een hap en wow! Het was zo anders dan ik had verwacht. Ik heb er ook nauwelijks een goede foto van kunnen maken omdat ik het zo lekker vond en maar door bleef eten… De foto die ik wel heb genomen zie je hieronder! Voor als je nog nooit Hotteok hebt geproefd en ik het zou vergelijken met dingen die vaker gegeten worden zou ik zeggen dat dit een mix is tussen: een kaneelbroodje, een appelflap & een oliebol. En JA, het is geweldig. Deze ga ik zeker vaker eten.

Voor de Hotteok betaal je €4. Ik kan me voorstellen dat je dit wat aan de hoge kant vind liggen, maar wederom voor wat je krijgt vind ik het eigenlijk wel te doen. Vaak betaal je bij een sushitent ook zoiets voor de Edamame bijvoorbeeld. Ik vind het het iniedergeval dubbel en dwars waard, enorm lekker!

Eindoordeel:

Ik zou ZEKER nog eens een bestelling plaatsen bij Korean Soulfood. Ik heb er echt enorm van genoten. De porties zijn flink en ik kan er zelf denk ik wel 1,5 á 2 keer van eten. Ik vind de gerechten ook netjes geprijsd, voor een volledige maaltijd betaal je al gauw rond de 10-12 euro en dat is hier net zo. Je krijgt je bestelling in kartonnen bakjes (yes!) Wel nog met plastic dekseltjes, maar hey er is ”altijd wel iets”. Vegafoodies is up & coming in Eindhoven dus het kan zijn dat ze nog niet overal bezorgen, maar hier gaat zeker verandering in komen! Dus laten we onze (horeca) ondernemers in deze tijd een steuntje in de rug geven en eens kiezen voor een heerlijke afhaal/bezorgmaaltijd. Hier nog een keer een linkje naar de websites van Vegafoodies & Korean Soulfood:

DISCLAIMER

Ik word niet betaald voor deze review, óf post op Instagram. Ook aan de linkjes in deze post verdien ik niks. Ik heb deze maaltijden wel gratis mogen uitproberen.

Leave a Reply