PEAS | handmade cinnamonrolls

Peas website

Cinnamonrolls! Wie houdt er niet van? Een tijdje terug kwam ik Peas tegen op Instagram en ik werd opslag verliefd op de prachtige cinnamonrolls die ik voorbij zag komen. Peas is een klein winkeltje gevestigd in Hasselt dat 100% hand made, plant based cinnamonrolls verkoopt. Op Instagram telt het account ruim 13.000 volgers! (waaronder ik dus). De cinnamonrolls in het assortiment veranderen af en toe en je kunt het huidige assortiment ook zien op de website.

Foto’s van Peas Facebook pagina

Locatie

Totdat ik vorige week op vakantie ging naar de Belgische Ardennen. Ik dacht, waarom op de terugweg niet even langs Hasselt om deze heerlijk uitziende cinnamonrolls mee te nemen? Zo gezegd zo gedaan, op de terugweg reden we langs Peas en nam ik 4 smaken mee naar huis.

Je vind Peas in een zijstraatje van een grote winkelstraat midden in het centrum van Hasselt. Mocht je een dagje in Hasselt willen winkelen, of in de buurt zijn, raad ik je zeker aan om Peas even een bezoekje te brengen! Peas is een mooie kleine winkel, simpel opgezet maar dat heeft ook zijn schoonheid. Als je langs het raam loopt zie je al het lekkers al op je liggen wachten.

Cinnamonrolls

Ik koos voor de volgende smaken:

  • Chocolade pindakaas |Linksboven box foto
  • Aardbei |Rechtsboven box foto
  • Limoen |Linksonder box foto
  • Speculoos amandel |Rechtsonder box foto

Prijs €€

Voor dit doosje heb ik €15,30 betaald. Per stuk betaal je dus ongeveer €3,80. Sommige rolls kosten €3,60 en sommige €3,90. Ik denk een redelijk normale prijs voor een lekker gebakje. Gezien het formaat krijg je er ook echt wat lekkers voor terug.

Smaken

De geur alleen al die in het doosje hing is heerlijk! De cinnamonrolls zijn heerlijk luchtig, niet plakkerig en niet veel te zoet. Juist licht zoet en precies goed genoeg. Ik dacht eerst dat de cinnamonrolls ook gevuld zouden zijn waarmee ze zijn af getopt maar dit is niet het geval. En eigenlijk denk ik dat het ook beter is zo! De smaak van het kaneelbroodje proef je naast de smaak van de topping. Je proeft geen overheersende suikersmaak of alleen de topping, het is juist een perfecte combinatie van beide.

Ik nam de Chocolade Pindakaas variant mee, mijn vriend koos deze uit dus die was voor hem! Ik kon het natuurlijk niet laten en moest ook een hapje proeven. Heel erg lekker! Een lekkere luchtige cinnamonroll met daaroverheen een laagje chocolade en wat pindakaas. Helemaal niet plakkerig of droog, gewoon precies goed.

De Aardbeien smaak sprak mij ook aan, mooi roze glazuur met een dikke toef slagroom. Wederom een lekkere cinnamonroll met aardbeien glazuur en romige slagroom. Met een verse aardbei on top, lekker fris!

Dan de smaak Limoen. Hierop zit ook wat lieve lavendel. Deze roll sprak mij het meest aan. Deze cinnamonroll ziet er zo simpel maar toch zo heerlijk uit! De limoen smaak proef je echt goed, dat had ik niet verwacht. Positief verrast door deze lekkere smaak. Door de kleine stukjes lavendel bovenop krijgt de roll ook een bloemig smaakje mee, heel lekker!

Last but definitely not least! Speculoos amandel. Geen idee waarom ik amandelspijs had verwacht, maar dat kreeg ik niet. Maar niet getreurd.. hier zit heeeerlijke speculoos overheen! In combinatie met het kaneel en de amandel, hmmmm erg lekker.

Dus, mocht je jezelf een keer in Hassel vinden, ga zeker even langs Peas en hun heerlijke cinnamonrolls. Bekijk de website of volg hun Instagram pagina. Je zult me dankbaar zijn! Maar let op dat je er niet teveel meeneemt, Want ze zijn zo lekker en luchtig dat je zo aan je tweede zit.

Nu even tellen hoe vaak ik cinnamonroll heb getypt in deze post….

Leave a Reply