Jungle café & catering

Jungle café & catering website

Jungle café is een klein (mega mooi!) tentje aan de Edisonstraat in Eindhoven. Ik ben hier wel eens langs gelopen en vond het er zo interessant uit zien! Het was tijd om eens langs te gaan.

Bij Jungle staat duurzaamheid hoog in het vaandel, ze gaan voor een 100% plantaardig menu (alles wat je kunt bestellen is dus vegan!) en ook werken ze samen met duurzame bedrijven. Er is ook rekening gehouden met de kleintjes en binnen in het restaurant vind je een speeltoren.

”Wij geloven dat je voor lekker eten, drinken en samenzijn écht even de tijd mag nemen. Daarom doen wij zo min mogelijk aan take-away.  Meenemen kán, maar alleen op een duurzame en verantwoorde manier.”

Jungle café & catering

Óok doet Jungle aan catering! Dus heb je een bruiloft, verjaardag of ander evenement gepland? Kan je bij Jungle dus ook terecht voor de catering van jouw feestje. Ontbijt, lunch, borrel & diner, taart, het kan allemaal bij Jungle!

Locatie

Je vind Jungle een stukje uit het centrum, 11 minuutjes lopen vanaf het treinstation op Strijp-S. Het is een rustige straat in de buurt van woonwijken, in hetzelfde straatje vind je nog een paar koffiezaakjes en winkeltjes.

Food & drinks

Samen met een vriendin ben ik een ijskoffie gaan drinken, we konden het niet laten om er ook een gebakje bij te bestellen. Er stond van alles op de kaart en ze hadden zelfs nog wat meer gebakjes. Hieronder vind je de menukaart die je ook kunt vinden op de website van Jungle.

Omdat het zo warm was kozen wij beide voor een ijskoffie met (standaard! yeah) havermelk. Ook kozen wij voor een citroen frambozen gebakje en een blueberry crumble. Dit was echt een heeeele goede keus, wat een heerlijke gebakjes! Echt, ook als je niet vegan bent, ga hier heen!

Naast gebak staan er nog heel wat andere dingen op het menu, ook genoeg keuze voor tijdens de lunch. Ik ga hier zeker nog een keer heen om de lunchgerechtjes uit te proberen! Omdat het zo’n mooi weer was kozen wij voor een plekje buiten op het terras. Ik weet niet of dit pas ingevoerd is vanwege corona of dat het al zo was maar buiten op het terras zijn een soort van intieme hoekjes gemaakt! Er zit een afscheiding tussen de tafeltjes en zo heb je echt het gevoel dat je op een priveplekje zit met je groepje. Ik heb hier natuurlijk weer geen foto van gemaakt… Kan er op internet ook geen foto van vinden, dus je zult zelf langs moeten gaan om het te bekijken!

Prijs €€

Ik vind de prijs bij Jungle heel netjes, wat ik ook top vind is dat je niet €0,50 of €0,70 bij moet betalen voor havermelk in je koffie en dat dat er dus al standaard in zit. Ik kan me voorstellen als je de prijzen gewend bent van een ”normaal” koffietentje dat het bij Jungle misschien net ietsje hoger ligt. Dit komt natuurlijk omdat alles plantaardig is & Jungle samenwerkt met duurzame bedrijven. Maar je geld gaat dus zeker naar een ‘goed doel’. Je weet dat waar je voor betaald op duurzame wijze gewonnen is en dat vind ik het eigenlijk wel waard. Daarbij moet ik ook zeggen dat de prijs dus echt niet zo hoog ligt, voor een 100% plantaardige zaak vind ik de prijs netjes.

Overall

Dus… op zoek naar een gezellig huiselijk VEGAN! koffietentje in Eindhoven? dan moet je bij Jungle zijn. Goed bereikbaar vanaf station Strijp-S dus ook perfect voor een dagje Eindhoven. Of als je in de buurt woont gewoon lekker op de fiets.

Leave a Reply