Vegan cheese dogs (Korean)

Cheese dogs! Man deze dingen zijn echt heel erg lekker. En vet. En vet ongezond. Maar wel heel lekker! In het midden gesmolten kaas, omringd door een crispy laagje deeg en bedekt met basterdsuiker. Oh lord! So good! Maak wat ruimte in je maag want deze gaan heeeel veel plek in nemen!

Oké, ik ga een Guilty pleasure bekennen…. Ik vind het echt geweldig om de YouTube video’s van Stephanie Soo te bekijken. Stephanie is een Amerikaanse mukbanger die tijdens haar video’s true crime verhalen verteld. Ik vind het vooral super interessant om de true crime verhalen te horen, mocht je dat ook interessant vinden maar een hekel hebben aan mukbangs, Stephanie heeft sinds kort ook een podcast die je kunt vinden op bijvoorbeeld Spotify! Maar anyways, Stephanie is Koreaans en eet in haar video’s ook regelmatig Koreaans eten. Ik vind dat er zo lekker uit zien! Door haar heb ik ook Rice cakes geproefd en vandaag waren de Korean cheese dogs aan de beurt. Er zijn varianten met een worstje in het midden, maar ook varianten met alleen maar kaas. Ik houd echt van kaas, moet nogsteeds wel een beetje wennen aan de smaak van vegan kaas maar dat is oké. Maargoed!

Ik gebruikte dit recept van Midnight munchies & more. Echt super makkelijk! Plantifully based gebruikt dit recept ook in deze Youtube video. Zij gebruikt wel een ”vegan egg replacer”, en die had ik niet. Dus na een snelle Google Search kwam ik er achter dat je ook natuurazijn & baking soda kunt gebruiken. Dit werkte echt supergoed! Onderaan de pagina vind je het recept, wat ik dus een klein beetje heb aangepast. Zoals hij hier onder beschreven staat heb ik hem zelf gemaakt.

Voor dit recept heb je vegan kaasblokken nodig. Ik weet dat sommige Jumbo’s ze verkopen, maar helaas niet de Jumbo bij mij in de buurt. Dus ik heb ze online besteld via deze website. Ik koos voor de Violife vegan Cheddar & Mozzarella. Deze heb ik beide gebruikt in de cheese dogs en zijn allebei heel erg lekker!

Omdat we gaan frituren in dit recept is het echt best wel vettig, belangrijk dat je de cheese dogs goed afdept met wat keukenpapier. Maar zelfs dan is het echt een mond vol en behoorlijk vettig hahah! MAAR ook tegelijkertijd super lekker. Dus heb je een borrelavondje dan denk ik dat dit echt een top idee is. Ze worden een stuk groter zodra je ze in de frituur gooit. Wanneer je de kaas bedekt met het deeg lijken het nette porties maar zodra ze de frituur uit komen zijn het echt gigantische sticks geworden.

Ik denk dat dit voor een keertje leuk en lekker is maar… na het eten van 1 cheese dog voel je je toch wel behoorlijk vettig. Wat denk ik wél heel lekker is, is om kleine blokjes te snijden en een soort cheese balletjes te maken!

De cheese dogs zijn aan de buitenkant nog bedekt met basterdsuiker, dit zorgt voor een smaakverschil tussen zoet & zout. Echt super lekker! Ik denk dat dat het ook een soort unieke smaak geeft. Eigenlijk is het gewoon een soort kaassoufflé met suiker haha! Anyways, perfecte party food dus!

Ps. Ik weet niet of dit de officiële manier van bereiden is, maar werkte alsnog heel goed en vind dat ze qua uiterlijk goed lijken op wat ik op internet zag!

(Korean) Vegan cheese dogs

Creamy, crispy, salty & sweet! Deze cheese dogs zullen zeker aan je cravings voldoen. Perfect als feestsnack. Let er wel op dat deze cheese dogs behoorlijk vettig/vullend zijn! Misschien kun je wat kleinere porties maken zodat je je niet meteen gigantisch vol voelt.
Prep Time 20 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 30 mins
Servings 9 Stuks

Equipment

 • Frituurpan
 • Garde
 • Kom
 • Hoge glazen, of bijv maatbeker

Ingredients
  

 • 140 gram Bloem
 • 2 theelepels Bakpoeder
 • 0,5 theelepel Zout
 • 2 eetlepels Lichtbruine basterdsuiker
 • 1 eetlepel Natuurazijn | Vegan ei vervanger + Baking soda
 • 1 eetlepel Baking soda | Vegan ei vervanger + Natuur azijn
 • 180 ml Plantenmelk ongezoet | Ik gebruikte amandelmelk
 • 0,5 blok Violife Cheddar kaas
 • 0,5 blok Violife Mozzerella kaas
 • Panko broodkruimels
 • Lichtbruine basterdsuiker | Als topping na het frituren

Instructions
 

 • Begin met de kaas in reepjes te snijden, kijk wat jij goede porties vind. Je kunt wat groter gaan of wat kleiner. Dit recept qua deeg haalde ik nét 9 stuks uit. Maak je wat meer? Maak dan ook wat meer deeg.
 • Steek in elk reepje kaas een prikker die lang genoeg is, maar niet te lang. Het kan zijn dat ze op sommige plekken door de kaas heen breken, dit is niet zo heel erg. Bij de meeste lukte het alsnog met het bedekken van het deeg, maar bij een paar prak het stokje er wel doorheen. Dus probeer het stokje er zo goed mogelijk er doorheen te duwen.
 • Bedek de stokjes met kaas met wat bloem, op deze manier zou het beslag dadelijk wat better moeten pakken. Ik had het gevoel dat dit juist niet hielp en het beslag niet wilde pakken omdat het minder plakkerig werd door de bloem. Het werkt dus wel, maar je hoeft niet teveel te gebruiken.
 • Leg de kaasstokjes ongeveer 10 minuutjes in de vriezer, zo word het straks wat makkelijker om te frituren en smelt niet alles meteen.
 • In de tussentijd maak je het beslag. Wat je doet is eigenlijk gewoon alles samen mengen. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en lichte basterdsuiker bij elkaar. Voeg in een apart bakje de natuurazijn & baking soda toe aan elkaar. Dit gaat schuimen en dat is de bedoeling! 🙂 Voeg het toe aan de droge ingrediënten, voeg ook de plantenmelk toe en mix.
 • Giet dit mengsel in 1 á 2 hoge glazen (zo kan je straks makkelijk de kaassticks er in dippen), dek af met wat vershoudfolie en zet een paar minuutjes in de koelkast.
 • Ondertussen kun je alles opruimen en klaarzetten voor het frituren, warm de frituur op richting 170ºC. Zorg ervoor dat je ook keukenpapier klaar hebt liggen om de cheese dogs na het frituren op te leggen.
 • Strooi wat panko broodkruimels op een bordje, leg op een ander bordje de overige basterdsuiker.
 • Haal de sticks uit de vriezer, en het beslag uit de koelkast. Dip de sticks in het glas en zorg dat de gehele kaas onder beslag zit. Gebruik eventueel een spatel om het beslag te verdelen. Rol daarna door de broodkruimels en nu kunnen ze de frituur in!
 • Frituur de cheese dogs totdat ze drijven en bruinig gekleurd zijn. Laat ze niet te lang bakken! Gewoon totdat ze een mooi kleurtje gekregen hebben, een paar minuutjes.
 • Rol de cheese dogs na het frituren door de lichttbruine basterdsuiker, kan zijn dat dit niet zo goed pakt, strooi er dan nog wat overheen.
 • Leg ze op een keukenpapiertje en dep goed af.
 • Genieten!
  ps. Volgens google kun je cheese dogs gerust invriezen en later reheaten in de oven of magnetron! Dat ga ik ook uitproberen 😉

Leave a Reply

Recipe Rating