Go Back

Fuzzy caramel monsters

Deze schattige monstertjes zijn om op te vreten! Heerlijk gevuld met een koekdeeg van speculoos en romige vegan caramel. Deze monstertjes zullen het goed doen op elk feestje.
Cook Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 24 Monsters

Equipment

  • Keukenmachine

Ingredients
  

  • 250 gran Lotus speculoos koeken
  • 150 gram Vegan roomkaas | Bijvoorbeeld van Oatly
  • 24 mini-theelepels Vegan caramel | Bijvoorbeeld die van CaramelZ
  • 120 gram Pure chocolade
  • Vegan hagelslag
  • 24 Choco-oogjes | In de tekst lees je hoe ik deze maakte

Instructions
 

  • Verkruimel de Lotus koekjes in een zakje of, een stukje makkelijker, in de keukenmachine.
  • Mix de Lotus koekjes samen met de vegan roomkaas, totdat je een dik deeg overhoud.
  • Neem een klein stukje deeg, druk deze plat en leg in het midden een klein theelepeltje caramel. Vouw het deeg daarna dicht, en rol hem rond tussen beide handen.
  • Hoeveel monstertjes je kunt maken ligt aan de hoeveelheid deeg die je gebruikt, gebruik je wat meer zullen ze groter worden en kun je er dus ook wat minder maken. Ik heb er voor een aantal best wel wat gebruikt, ik denk dat je er met deze hoeveelheden wel iets meer dan 24 uit moet kunnen halen.
  • Na het rollen van alle speculoos-caramel balletjes gaan ze even de koelkast in. Niet voor een specifieke tijd, gewoon tot we klaar zijn voor de volgende stap.
  • Smelt de pure chocolade au-bain marie en zet daarnaast ook een extra bordje klaar. Zorg ook dat je de hagelslag bij de hand hebt.
  • Zodra je chocolade gesmolten is en je alles klaar hebt staan kun je de balletjes uit de koelkast halen.
  • Haal ze een voor een door de gesmolten chocolade en laat even een paar seconden op een vork uitlekken. Leg ze daarna op een bordje (tip! bekleed met bakpapier, minder afwas ;) en strooi er wat hagelslag overheen. Herhaal dit voor alle balletjes.
  • Leg nu op elk balletje een choco-oogje, ''lijm'' deze eventueel vast met wat gesmolten chocolade.
  • There you have it! Fuzzy caramel monstertjes. Genieten maar!