Shampoobars | body bars

Website Shampoobars

Waarom?

Sinds ik vegan ben ben ik me ook nóg bewuster aan het worden van de impact van plastic op onze mooie planeet. Ik betrap mezelf er soms ook op wanneer ik (weer) iets van plastic weggooi en naar de zak kijk dat ik denk ”wow, dat een mens zóveel plastic gebruikt”. Ik was al langer geïnteresseerd in shampoo bars maar eigenlijk nooit de stap gezet om deze aan te schaffen. Ofja een keer dan, maar ik vond die bar die ik had gekozen echt níet lekker ruiken. Dus die heb ik kado gedaan aan iemand waarvan ik wist dat zij de geur wel lekker zou vinden 🙂

Omdat ik nog een voorraadje shampoo heb thuis, in plastic flessen… koos ik ervoor om body bars te bestellen bij shampoobars. Zodra ik mijn shampoo op heb ga ik ook overstappen op shampoo bars. Ik vind het voor nu ook gewoon zonde om de shampoo die ik nog heb weg te gooien, dus stap voor stap!

Ik wist al langer van het bestaan van body en shampoo bars af maar dus nooit echt de stap gezet om deze te bestellen. Nu ik ook gestart ben met Vegan met Juud lijkt het me leuk om dit soort dingen ook wat meer te proberen en misschien anderen ook te inspireren om over te stappen op plasticvrij douchen. Ik zag een (gesponsorde) post voorbij komen bij Diana Leeflang op Instagram en besloot te gaan bestellen. Yup, ik ben dus geïnfluenced. Er stond ook een kortingscode bij, en als echte Hollander moest ik daar natuurlijk gebruik van maken.

Shampoobars

Bij shampoobars vind je, zoals de naam al doet vermoeden, shampoo bars. Maar in deze webshop vind je ook body bars, conditioner bars én zelfs een paar bath bombs. Je kunt hier ook terecht voor bamboe accessoires en bijvoorbeeld zeepbakjes en tandenborstels! Hier vind je hun website, en via deze link kom je bij hun Instagram.

Vegan & dierproefvrij?

Wist je dat Vegan & dierproefvrij niet hetzelfde is? Een product kan zichzelf dus vegan noemen zoder dat het dierproefvrij is! Bij Shampoobars zijn niet alle bars vegan. Op de website vind je ook bars met honing, deze zijn dus niet vegan. Je kunt wel per product zien of ze vegan zijn of niet. Voor zover ik weet is het gehele merk dierproefvrij! Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je meebetaald aan dierenleed.

Gekozen Bodybars

Ik koos voor de Papaya Cherry & Aloë Vera body bars. Na mijn vorige ervaring met een heftige geur koos ik voor geurtjes waarvan ik verwachtte ze zéker lekker te vinden, en ja hoor! Deze geuren zijn echt perfect voor mij. Lekker fris en toch lichtzoet. Elke geur heeft ook zijn eigen eigenschappen, zo is Papaya cherry goed voor een gevoelige en droge huid en Aloë Vera verzorgt en verzacht. Je kunt op de website heel gemakkelijk zien welke bar welke eigenschappen heeft en dat vind ik echt superhandig! Dit werkt ook zo voor de shampoo bars, je kunt zien welke bar geschikt is voor jouw haartype.

Prijs €€

De prijs van 1 bar kan je misschien veel vinden, maar als je nadenkt over wat je er uit haalt is het eigenlijk goedkoper! De bars zijn verschillend geprijsd maar degene die ik heb gekozen waren beide €7,95. Je hebt niet meer de plastic verpakkingen én wist je dat je met 1 body bar 80 wasbeurten kan volmaken? Dat is evenveel als wat je uit 3 flessen zou halen. Als je gaat uitrekenen hoeveel je kwijt bent aan 1 fles shampoo of bodygel kom je toch al gauw rond de €3,- uit. Als je bedenkt dat je voor 1 bar 3 flessen zou moeten kopen ben je dus ongeveer een euro goedkoper uit. En niet alleen dat, je bent ook nog eens mileubewust bezig!

Verzending

Shampoobars doet ook aan duurzaam verzenden, het komt in een klein kartonnen doosje en het bescherm materiaal bijgevoegd is volledig biologisch afbreekbaar! Die groene schuimpjes die je op de foto ziet kun je dus in de groenbak kwijt of zelfs oplossen onder de kraan. De verzending is ook erg snel! Ik plaatste mijn bestelling op woensdag en had vrijdag de bars in huis.

Gebruik

De bars zijn eigenlijk best makkelijken gebruik. Je maakt ze wat nat onder de douche, dan even wrijven met je handen zodat je wat schuim creëert. Hiermee smeer je jezelf lekker in en als je tevreden bent spoel je jezelf weer af! Wat ik zelf heb gemerkt is dat ik eerst de bar onder het water hield en daarna zonder water heb ingesmeerd, ik vind het zelf wat fijner om tussendoor de bar weer wat nat te maken zodat het schuim blijft.

De geur is echt heel lekker! lekker fris en lichtzoet, dit blijft ook nog even hangen na het douchen heb ik het gevoel. Misschien komt dit omdat de shampoo bars ‘out in the open’ liggen bij mij thuis. Ik vind het iniedergeval een lekker pluspuntje!

Ik moet wel toegeven dat mijn huid niet persé zachter aanvoelt na het douchen, maar ik heb wel een hele fijne ervaring overgehouden aan het gebruiken van de bars. Voor mij werken ze goed, ik voel me fris en schoon na het douchen.

Ik heb wel gemerkt dat het ook handig is als je een zeepbakje hebt, of iets waar je de bars weer in terug kan stoppen na gebruik. Ook voor als je op reis gaat is het handig om de bars ergens in te kunnen doen. Bijvoorbeeld een zakje wat je ook op de site van shampoobars kunt vinden!

Aanrader?

Body en shampoo bars in het algemeen vind ik echt een aanrader! Je vind ze ook bij bijvoorbeeld de Kruidvat of Lush dus mocht je niet iets online willen bestellen kun je body en shampoo bars ook in de winkels vinden. Shampoobars vind ik ook een fijne webshop om bij te bestellen, ik zou hier zeker nog een bestelling plaatsen én aanraden. Er is veel keus op de websites en voor ieder wat wils, ik vind de prijs ook prima en vind het ook top dat er ook nagedacht word over een duurzame verzending!

PS. Ik zag dat je op de website je ook kunt aanmelden voor de nieuwsbrief en dan krijg je 10% korting! 😉

Leave a Reply