Go Back

Vegan tonijnsalade

Deze heerlijke salade heb je in een handomdraai gemaakt. Zo eenvoudig als een ''gewone tonijnsalade'', maar dan zonder het dierenleed! Dus zoek je eens iets anders voor op je brood en mis je de smaak van tonijnsalade wel eens? Dan is dit een hele goede vervanger.
Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course Lunch, partyfood
Servings 5 Boterhammen

Ingredients
  

  • 1 blik Kikkerewrten
  • 2 theelepels Kappertjes | Net zoveel als je zelf lekker vind!
  • Rode ui | Net zoveel als je zelf lekker vind!
  • 1 theelepel Citroensap
  • 3 eetlepels Vegan mayonaise | Bijvoorbeeld Remia
  • 1 eetlepel Sojasaus

Optioneel

  • Norivellen
  • Sesamzaadjes
  • Olijven
  • Snufje zout

Instructions
 

  • Begin met het uitlekken van je kikkerewrten. Het sap wordt ''aquafaba'' genoemd en kun je bewaren in de vriezer. Dit kun je in andere recepten gebruiken als vervanger voor eiwit! Zoek er maar eens wat recepten over op :). Spoel je kikkerewrten af onder de kraan en leg ze in een schaaltje.
  • Gebruik een stamper of een vork om de kikkerewrten te prakken. Als er wat hele kikkerewrten in over blijven is dat geen probleem.
  • Snijd de rode ui in kleine blokjes, gebruik hoeveel jij lekker vindt! Ik heb ongeeveer een halve rode ui gebruikt.
  • Voeg de rode ui, kappertjes, het citroensap, de mayonaise, en de sojasaus toe aan je kikkerewrten. en mix goed door. Mocht je olijven willen toevoegen kun je die ook op dit moment snijden en toevoegen. Dit geld ook voor het snufje zout.
  • Wanneer je de tonijnsalade gaat eten zou ik de norivellen in kleine stukjes geknipt toevoegen. Ik vind het ook lekker om het te bestrooien met zwarte sesamzaadjes! Geniet ervan!