Go Back

Cheesy rozemarijn botjes

Perfecte snack voor tijdens halloween, heel makkelijk te maken en alle producten heb je misschien al wel in huis! Anders is een tripje naar je plaatselijke supermarkt al voldoende. Deze snack kun je natuurlijk ook voor hele andere jaargetijden gebruiken, maar in een botjes vorm extra toepasselijk :)
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Course Borrelhapje, fingerfood, partyfood, snack
Servings 16 Botjes

Ingredients
  

  • 1 pak Jumbo huismerk bladerdeeg | Foto voorbeeld in blogpost
  • Vegan geraspte kaas | Bijvoorbeeld die van Albert Heijn
  • +/- 30 ml (Knoflook)olie | Kies voor chili olie als je spicy botjes wilt maken!
  • 1 Knoflookteen
  • Zout
  • Italiaanse kruiden
  • Uipoeder
  • Rozemarijn

Extra

  • een scheutje Truffelolie, of kies geheel voor truffelolie

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Rol de rol bladerdeeg uit en snijd in ongeveeer 16 stukjes. Beleg elk stukje met vegan kaas en rol deze op. Je kunt de uiteinden beter aan elkaar laten plakken met wat water.
  • Snijd of scheur een stukje in aan beide uiteindes en rol beide kanten een stukje op, zo krijg je aan allebei de kanten 2 bolvormpjes. Zo maken we een botjesvorm! (zie foto's voor verduidelijking)
  • Leg alle botjes op een bakpapiertje op een oven rooster en bak af voor ongeveer 15 minuutjes op 220ºC. Ze gaan best wel opblazen dus leg ze een stukje uit elkaar.
  • Lekkerste natuurlijk net uit de oven! Serveer met ketchup en/of curry voor extra spookyness en geniet ervan :)
Keyword botjes, breadsticks, cheese, cheese sticks, halloween, Kaas, kaasbotje, kaasstengel