Go Back

Crime scene bonbons

Deze bonbons zijn perfect voor een halloween night, als snack op een feestje of gewoon lekker voor jezelf. Je kunt deze ingrediƫnten natuurlijk ook gebruiken met andere vormpjes en ze zo voor een andere gelegenheid gebruiken.
Cook Time 25 mins
Total Time 25 mins
Servings 24 bonbons

Equipment

  • Kookpan
  • Ijsblokjes/chocolade vormpjes

Ingredients
  

  • 100 gram Witte chocolade | Bijvoorbeeld van veggie4u.nl
  • 170 gram Pure chocolade | Bijvoorbeeld van de Jumbo
  • Amarena kersen | In stukjes gesneden + sap

Instructions
 

  • Smelt de witte chocolade au bain marie of op een andere manier. Vul 6 van de schedel vormpjes volledig met de witte chocolade. Kiep de vorm nu om terug in de schaal, zo loopt de overige chocolade er weer uit en blijft er alleen een dun laagje in over. Plaats in de koelkast.
  • Herhaal dit ook met de andere vormpjes, van de hoeveelheid chocolade aangegeven kun je ongeveeer 24 bonbons maken.
  • Voor de pompoen heb ik met een spatel spetters van witte chocolade gemaakt in de vormpjes. Plaats deze daarna in de koelkast, zodra ze zijn uitgehard vul de vormpjes dan volledig met pure chocolade, kiep weer om en laat leeg lopen.
  • Leg een handje amarena kersen op een snijplankje en snijd in kleine stukjes. Bewaar ook het sap van de kersen, dat gaat straks heel mooi uit de bonbons lopen.
  • Zodra de chocoladevormpjes zijn uitgehard, vul deze met kleine stukjes amarena kers en wat sap. Zorg wel dat je een klein stukje overhoud voor het dichtmaken van de bonbon.
  • Zoals je ziet.. wordt het hier een beetje rommelig :')
  • Vul het resterende stukje van de mal met het laatste beetje gesmolten chocolade en laat uitharden in de koelkast! Ik bewaar deze het liefste in de koelkast zodat ze lekker hard blijven en niet plakkerig worden en gaan smelten. Enjoy!
Keyword amarena kers, au bain marie, bonbon, bonbons, pure chocolade, witte chocolade