Verwarm de oven voor op 180ºC
Zeef de bloem, suiker, baking soda, zout en het cacao poeder voor het cupcakebeslag samen in een kom.
Maak in een kommetje een ei vervanger van 1 theelepel baking soda & 1 eetlepel azijn.
Maak de buttermilk, dit doe je door een halve citroen uit te knijpen/ een flinke scheut citroensap in een kom te doen. Vul daarna aan met ongeveer 240 ml soja melk. Of als je een maatbeker hebt met cups, voeg dan hierin de citroen toe en vul de maatbeker tot aan ''1 cup'' met de sojamelk.
Voeg het droge beslag samen met de eivervanger, buttermilk, appel cider azijn, olijfolie, vanille aroma en evt. rode kleurstof. Mix dit met een elektrische mixer tot een glad beslag.
Vul een cupcakevorm houder met zwarte cupcakevormpjes en vul ze daarna voor de helft met het beslag.
Bak de cupcakes af op 180ºc voor 25 minuten.
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze goed afkoelen.
Haal met een rond koekjesvormpje, of een mes, een rondje uit de cupcake. bewaar het bovenkantje zodat je die er naderhand weer op kunt plaatsen. hol de binnenkant uit (snacktime!) en vul met een theelepel frambozenjam óf een (of twee) amarena kers en amarena kerssap.
-
-
Maak de botercréme door de boter samen met de poedersuiker te mixen met een elektrische mixer. Voeg hierna de melk en het vanille aroma toe, mix dit ook door.
Vul een spuitzak (met tuutje) met de botercreme en maak hiermee toefjes op de cupcakes.
Decoreer met vegan gummies, frambozenjam, vegan hagelslag, amarena kers, en maak het zo gek als je zelf wilt!