Go Back

Veggie traybake

Eat the rainbow! In deze heerlijke traybake heb je veel veggies, lekkere aardappeltjes en evt met een vleesvervanger. Best wel een lazy day meal, heel erg simpel, weinig werk & weinig afwas! Binnen dit recept kun je zoveel varieren, gebruik eens een andere olie en gebruik de groenten die je in huis hebt! Minder kosten en minder afval!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht

Ingredients
  

  • 1 Zoete aardappel
  • 1 Aardappel
  • 0,5 Paprika
  • 0,5 Courgette
  • 0,5 Rode ui
  • 5 Cherry tomaatjes
  • 1 Wortel

Kruiden & olie

  • 1 Knoflook teen
  • Truffelolie
  • Zeezout
  • Italiaanse kruiden
  • Peterselie
  • Edelgistvlokken

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200ÂșC
  • Was en snijd de groenten en aardappelen in kleine stukjes. Soms is het leuk om te varieren in snijvormen! Snijd de courgette bijvoorbeeld eens in de lengte. Houd vooral de aardappels redelijk klein zodat ze in korte oventijd goed kunnen doorbakken.
  • Beleg de bakplaat met een velletje bakpapier en bestrooi met al je groenten en aardappels.
  • Besprenkel met truffelolie en al je kruiden, meng goed door elkaar zodat alle groenten bedenkt zijn.
  • Bak de traybake voor 20-25 minuten, afhankelijk van hoe hard jouw oven gaat, af. Roer eventueel een beetje door de groenten tussendoor, zodat alles even gebakken wordt.
  • Serveer met een vleesvervanger, als bijgerecht of geniet er zo van!
Keyword aardappel, groenten, oven aardappels, oven bake, oven groenten, traybake