Bak de bagels af volgens de verpakking. Als je wilt kun je voordat ze de oven in gaan de bagels doorsnijden, wat vegan kaas erop leggen, en zo de oven in doen.
Maak intussen de marinade voor de aubergine, voeg de sojasaus, maple syrup en bbq kruiden samen in een schaaltje.
Was de aubergine en snijd hem met een groentensnijder in dunne plakjes, zo word het zometeen knapperig. Heb je geen groentensnijder? je kunt het proberen met een mesje, je moet dan wel voorzichtig dunne plakjes kunnen snijden.
Leg een paar plakjes in de marinade en zorg dat ze helemaal ondergedompeld zijn, laat ze even een minuutje of 2 weken.
Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie, zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je de aubergine eraan toevoegd.
Zodra de pan heet genoeg is kun je met de tang gemakkelijk een aantal slices aubergine toevoegen aan de pan. Bak ze totdat ze wat beginnen te verkleuren en leg ze daarna op een keukenpapiertje om wat uit te lekken.
Snijd de hoeveelheid sla in kleinere stukken en snijd ook de tomaat in plakjes.
Zodra de bagels klaar zijn met bakken, haal ze uit de oven en besmeer met wat mayonaise. Voeg daarop de sla en tomaat toe en top af met een paar plakjes ''vegan bacon''.
Nu kun je genieten van deze lekkere bagels! Eet smakelijk!