Go Back

Gnocchi

Dit hele simpele gnocchi recept kost je wel wat meer tijd dan een bakje uit de supermarkt, logisch natuurlijk. Maar je krijgt er een heerlijke gnocchi voor terug!
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 6 Middelmaat aardappelen
  • 385 gram Bloem
  • Zout

Instructions
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze daarna in kleine blokjes.
  • Kook de aardappelen totdat ze zacht zijn, ik denk rond de 10 minuutjes?
  • Giet de aardappelen af en laat even afkoelen, spoel evt af met wat koud water.
  • Prak de aardappels en meng met de bloem en zout. Je zou er evt. nog andere kruiden aan kunnen toevoegen, misschien italiaanse kruiden of als je van pittig houd wat spicy kruiden.
  • Verdeel het deeg in ongeveer 3 delen, dan word het wat makkelijker om ermee te werken. Bestrooi je werkblad met bloem en rol een deel uit tot een lange rol deeg, snijd kleine stukjes van ongeveer 1 á 2 cm. Herhaal dit met alle delen deeg totdat je al het deeg in kleine stukjes hebt gesneden.
  • Je kunt er voor kiezen all out te gaan, dan heb je een gnocchi plankje nodig óf een vork. Rol de gnocchi een voor een over het plankje of over je vork, op deze manier krijg je de welbekende gnocchi ''rimpels''.
  • Als je hier geen zin in hebt kan je dit zeker overslaan, ik heb zelf ook de gnocchi zonder ''rimpels'' gemaakt en de smaak is even goed dus daar zal het niks aan veranderen!
  • Zorg voor genoeg bloem zodat niet alle gnocchi's aan elkaar plakken.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg er stuk voor stuk een portie gnocchi aan toe. Gnocchi hoeft echt maar heel kort te koken, ongeveer 3 minuutjes. Zorg ervoor dat je je gnocchi ook niett veel langer kookt want dan word het een grote pap.
  • Het is heel handig om een grote lepel met gaatjes te gebruiken om de gnocchi uit de pan te vissen aangezien je het water blijft gebruiken voor alle porties. Zodra de gnocchi naar boven drijft is deze klaar, haal de gnocchi eruit en leg apart in een schaal of voeg toe aan je saus.
  • Genieten maar!
Keyword aardappel, gnocchi, pasta