Go Back

Witte wijn pasta saus

Deze heerlijke, supersimpele pastasaus past perfect bij gnocchi. Maar is ook heerlijk bij andere soorten pasta. Wil je een avond alcoholvrij? Laat dan de witte wijn weg.
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans

Ingredients
  

  • 1 eetlepel Vegan boter | of vloeibare vegan bakboter
  • 3 tot 4 teentjes Knoflook
  • 120 milliliter Witte wijn | Bekijk goed of de wijn vegan is of niet! Bijvoorbeeld Stormhoek moscato is vegan.
  • 120 milliliter Water
  • 300 milliliter Plantaardige melk | Ongezoete plantmelk smaakt het beste
  • 1 theelepel Bouillonpoeder | Bekijk goed of deze vegan is of niet!
  • 50 gram Vegan parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels Bloem
  • Zout & peper voor smaak

Eventueel

  • Edelgistvlokken | Als extra voor kazige smaak

Instructions
 

  • Voeg aan een pan de vegan boter en knoflook toe, laat dit even kort bakken.
  • Voeg de wijn en het water toe, wil je een sterkere wijn smaak? voeg dan meer wijn toe en wat minder water. Laat dit even inkoken.
  • Tegelijkertijd breng een pan water aan de kook voor je pasta of gnocchi.
  • Voeg de vegan melk, bouillon, vegan parmezaan en bloem toe. Meng dit samen en voeg ook wat peper en zout toe.
  • Voeg op dit moment ook de edelgistvlokken toe, dit geeft een wat extra kazige smaak.
  • De bloem gaat de saus wat binden, wordt je saus te vast? voeg dan wat extra melk toe. Wordt je saus te vloeibaar? Voeg wat extra bloem of evt. maizena toe.
  • Als je saus een goede textuur heeft voeg dan je gekookte pasta of gnocchi toe en roer dit goed door elkaar. Je kunt dit nog even samen laten doorkoken, daarna ben je klaar!
Keyword gnocchi, pasta, roomsaus, white wine sauce, witte wijn