Knoflookbrood
Dit heerlijke knoflookbrood is perfect voor bruschetta! Je kunt dit zeker ook gebruiken voor al je andere favoriete smeersels of bijvoorbeeld bij de soep! Ideaal als bijgerecht dus. Je kunt hiervoor ook oud brood gebruiken, we gaan het opnieuw afbakken met olie en hierdoor wordt het weer lekker knapperig! Je kunt dit brood ook een dag later nogmaals eten, even paar minuutjes in de oven met evt. nog wat olie and you're good to go!
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
Course Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Cuisine Italiaans
- 1 Stokbrood naar keuze, vers of nog niet afgebakken kan beide | Ciabatta is ook erg lekker hiervoor!
- Olijfolie | Of evt. knoflookolie
- 1 Teentje knoflook
- Italiaanse kruiden
- Zout
Verwarm de oven voor op 180ºC
Snijd het stokbrood een beetje schuin, zo krijg je een groter oppervlak voor je bruschetta of andere topping. Je kunt hiervoor ook heel goed ''oud'' stokbrood gebruiken!
Vul een kommetje met olijfolie, italiaanse kruiden, knoflook en wat zout. Meng dit goed samen.
Dip je stukjes brood aan beide kanten in het oliemengsel, óf besmeer met een kwastje.
Beleg het ovenrooster met een vel bakpapier, en leg hierop de stukjes stokbrood.
Bak het brood af op 180ºC voor ongeveer 10 minuutjes.
Laat even afkoelen en serveer met je heerlijke zelf gemaakte bruschetta!
Dag later nog een keer van genieten?
Bewaar het stokbrood in een ziplock zakje.
Voordat je het knoflookbrood wilt serveren, besmeer nog even met wat olijfolie of maak opnieuw een mengsel met alle kruiden.
Bak een paar minuten af op 180ºC en het brood is weer helemaal knapperig!
Keyword borrelhapje, bruschetta, knoflook, knoflookbrood