Go Back

Tomatenbruschetta

Deze heerlijke supersimpele bruschetta is perfect voor een Italiaans avondje. Top bij de borrel of als bijgerechtje. Left overs kun je ook heerlijk gebruiken op een tosti, sandwich of in bijvoorbeeld een salade.
Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Cuisine Italiaans

Ingredients
  

  • 4 Vleestomaten
  • handje Basilicum
  • 0,5 Rode ui

Instructions
 

  • Als eerst gaan we de tomaten pellen (pliceren). Leg de tomaten in een grote schaal, zet een kruisje onderop de tomaat met een mesje zodat het velletje een beetje kan opkrullen. Giet er (kokend) heet water overheen en laat dit even zo trekken.
  • Na ongeveer een minuutje kan je de tomaten een voor een eruit halen en evt koud afspoelen. Zo kun je de tomaten ''laten schrikken''. Nu is het heel makkelijk om het velletje van de tomaat af te trekken.
  • Pel de hele tomaat, snijd in kleine stukjes en gooi het sap/pitjes weg óf gebruik dit in een basis voor soep of saus.
  • Leg alle kleine stukjes tomaat, dus zonder schil en zonder nattigheid in een grote kom.
  • Snij de basilicum blaadjes in kleine stukjes en voeg toe.
  • Snijd ook de rode ui in kleine stukjes (persoonlijk vind ik hoe kleiner, hoe lekkerder) en voeg deze ook toe.
  • Roer goed door en je bent klaar!

TIPS

  • Hoe lekker knoflook ook is, ik zou dit niet gebruiken ín de tomatenbruschetta. Knoflook gaat in de tomaten trekken vooral als je dit een nachtje in de koelkast gaat staan, en hoe lekker dat ook klinkt kan het echt niet lekker of juist meeeega knoflokerig worden (in negatieve zin) . Ookal klinkt het misschien alsof je niet genoeg knoflook smaak hebt als je ''alleen'' je stokbrood er mee insmeert, dat gaat juist echt perfect zijn!
  • Gebruik ook wat zout! Of over je knoflook brood, of beleg de broodjes met bruschetta en maal daar wat zout overheen. Als je geen zout gebruikt word de smaak een beetje flets.
Keyword borrelhapje, bruschetta, Tomaat