Go Back

(Korean) Vegan cheese dogs

Creamy, crispy, salty & sweet! Deze cheese dogs zullen zeker aan je cravings voldoen. Perfect als feestsnack. Let er wel op dat deze cheese dogs behoorlijk vettig/vullend zijn! Misschien kun je wat kleinere porties maken zodat je je niet meteen gigantisch vol voelt.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 9 Stuks

Equipment

  • Frituurpan
  • Garde
  • Kom
  • Hoge glazen, of bijv maatbeker

Ingredients
  

  • 140 gram Bloem
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 0,5 theelepel Zout
  • 2 eetlepels Lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel Natuurazijn | Vegan ei vervanger + Baking soda
  • 1 eetlepel Baking soda | Vegan ei vervanger + Natuur azijn
  • 180 ml Plantenmelk ongezoet | Ik gebruikte amandelmelk
  • 0,5 blok Violife Cheddar kaas
  • 0,5 blok Violife Mozzerella kaas
  • Panko broodkruimels
  • Lichtbruine basterdsuiker | Als topping na het frituren

Instructions
 

  • Begin met de kaas in reepjes te snijden, kijk wat jij goede porties vind. Je kunt wat groter gaan of wat kleiner. Dit recept qua deeg haalde ik nét 9 stuks uit. Maak je wat meer? Maak dan ook wat meer deeg.
  • Steek in elk reepje kaas een prikker die lang genoeg is, maar niet te lang. Het kan zijn dat ze op sommige plekken door de kaas heen breken, dit is niet zo heel erg. Bij de meeste lukte het alsnog met het bedekken van het deeg, maar bij een paar prak het stokje er wel doorheen. Dus probeer het stokje er zo goed mogelijk er doorheen te duwen.
  • Bedek de stokjes met kaas met wat bloem, op deze manier zou het beslag dadelijk wat better moeten pakken. Ik had het gevoel dat dit juist niet hielp en het beslag niet wilde pakken omdat het minder plakkerig werd door de bloem. Het werkt dus wel, maar je hoeft niet teveel te gebruiken.
  • Leg de kaasstokjes ongeveer 10 minuutjes in de vriezer, zo word het straks wat makkelijker om te frituren en smelt niet alles meteen.
  • In de tussentijd maak je het beslag. Wat je doet is eigenlijk gewoon alles samen mengen. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en lichte basterdsuiker bij elkaar. Voeg in een apart bakje de natuurazijn & baking soda toe aan elkaar. Dit gaat schuimen en dat is de bedoeling! :) Voeg het toe aan de droge ingrediënten, voeg ook de plantenmelk toe en mix.
  • Giet dit mengsel in 1 á 2 hoge glazen (zo kan je straks makkelijk de kaassticks er in dippen), dek af met wat vershoudfolie en zet een paar minuutjes in de koelkast.
  • Ondertussen kun je alles opruimen en klaarzetten voor het frituren, warm de frituur op richting 170ºC. Zorg ervoor dat je ook keukenpapier klaar hebt liggen om de cheese dogs na het frituren op te leggen.
  • Strooi wat panko broodkruimels op een bordje, leg op een ander bordje de overige basterdsuiker.
  • Haal de sticks uit de vriezer, en het beslag uit de koelkast. Dip de sticks in het glas en zorg dat de gehele kaas onder beslag zit. Gebruik eventueel een spatel om het beslag te verdelen. Rol daarna door de broodkruimels en nu kunnen ze de frituur in!
  • Frituur de cheese dogs totdat ze drijven en bruinig gekleurd zijn. Laat ze niet te lang bakken! Gewoon totdat ze een mooi kleurtje gekregen hebben, een paar minuutjes.
  • Rol de cheese dogs na het frituren door de lichttbruine basterdsuiker, kan zijn dat dit niet zo goed pakt, strooi er dan nog wat overheen.
  • Leg ze op een keukenpapiertje en dep goed af.
  • Genieten!
    ps. Volgens google kun je cheese dogs gerust invriezen en later reheaten in de oven of magnetron! Dat ga ik ook uitproberen ;)