Go Back

Chunky monkey oatmeal

Heerlijk havermout recept voor als je eens een ochtend wat extra's wilt doen. Óf laat de extra's weg en je houd een heel lekker & simpel havermout receptje over!
Cook Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Servings 1 Persoon / kom

Equipment

  • Pan

Ingredients
  

  • 1 Banaan
  • 200 ml Plantenmelk | Bijvoorbeeld Amandel of havermout
  • 4 eetlepels Havermout | Het mogen 4 flinke eetlepels zijn!
  • 1 theelepel Kaneel | Naar smaak

Chunky monkey style!

  • 1 handje Cashews
  • 1 handje Pure chocolade
  • Extra banaan voor topping

Instructions
 

  • Giet 200 ml plantenmelk in een pan en laat dit warm worden.
  • Terwijl de plantenmelk opwarmt voeg je de havermout toe. Gebruik ongeveer 4 eetlepels, het mogen flinke eetlepels zijn.
  • Snijd de banaan in kleine schijfjes en roer door de pan heen. Je kunt best een oude bruine banaan gebruiken! Het word allemaal toch zachter dus dat is helemaal prima in dit recept.
  • Strooi ook de kaneel erdoorheen, hoeveel je zelf lekker vindt.
  • Meng dit goed en laat het even pruttelen tot het een dikker papje begint te vormen.
  • Als het te nat blijft kun je meer havermout toevoegen, word het te droog of dik kun je wat meer plantenmelk toevoegen.
  • Zodra het een dik papje is geworden giet je het over in een bakje, strooi de ''toppings'' er overheen. Ik gebruikte wat extra banaan, pure chocolade en cashewnootjes. En geniet ervan!