Go Back

Creamy oven aardappeltjes

Aardappeltjes uit de oven in een romige saus met je favoriete kruiden!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes

Equipment

  • Kookpan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Maatbeker

Ingredients
  

  • 900 gram Vastkokende aardappelen | +/- 150/200 gram per persoon
  • 2 pakjes Alpro soya cuisine
  • 1 eetlepel Knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel Uipoeder
  • 1 eettlepel Paprikapoeder
  • 1 eetleepel Majoraan
  • 1 eetlepel Groentenboullion
  • 1 eetlepel Plantaardige boter | Ik gebruikte the Flower Farm
  • Vegan (geraspte) kaas

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180ºC
  • Weeg de aardappelen af en was ze af onder de kraan. Snijd de aardappeltjes in schijfjes van ongeveer 1 centimeter en spoel nog een keer af met water.
  • Vul een pan ongeveer voor de helft met water en voeg de aardappelen daaraan toe. Kook voor ongeveer 5/6 minuten. De aardappels hoeven dus niet helemaal onder water, als je de deksel er op houdt terwijl je kookt worden de aardappeltjes gestoomd.
  • Terwijl dit kookt vet je de ovenschaal in met plantaardige boter.
  • Voeg in een maatbeker (of bakje) al je kruiden toe, voel je vrij je eigen kruiden toe te voegen! Kies wat je lekker vind en voeg eventueel wat pittige kruiden toe. Giet hier overheen de alpro soya quisine pakjes en mix samen.
  • Nadat de aardappelen zijn gekookt giet je het overige water af en kunnen de aardappels de ovenschaal in. giet hieroverheen de soya/kruidenmix en zorg ervoor dat alle aardappeltjes zo goed als onder zitten.
  • Voeg nog wat vegan kaas toe bovenop en de aardappels kunnen voor 20 minuten op 180ºC In de oven!