900gramVastkokende aardappelen| +/- 150/200 gram per persoon
2pakjesAlpro soya cuisine
1eetlepelKnoflookpoeder
1,5eetlepelUipoeder
1eettlepelPaprikapoeder
1eetleepelMajoraan
1eetlepelGroentenboullion
1eetlepelPlantaardige boter| Ik gebruikte the Flower Farm
Vegan (geraspte) kaas
Instructions
Verwarm de oven voor op 180ºC
Weeg de aardappelen af en was ze af onder de kraan. Snijd de aardappeltjes in schijfjes van ongeveer 1 centimeter en spoel nog een keer af met water.
Vul een pan ongeveer voor de helft met water en voeg de aardappelen daaraan toe. Kook voor ongeveer 5/6 minuten. De aardappels hoeven dus niet helemaal onder water, als je de deksel er op houdt terwijl je kookt worden de aardappeltjes gestoomd.
Terwijl dit kookt vet je de ovenschaal in met plantaardige boter.
Voeg in een maatbeker (of bakje) al je kruiden toe, voel je vrij je eigen kruiden toe te voegen! Kies wat je lekker vind en voeg eventueel wat pittige kruiden toe. Giet hier overheen de alpro soya quisine pakjes en mix samen.
Nadat de aardappelen zijn gekookt giet je het overige water af en kunnen de aardappels de ovenschaal in. giet hieroverheen de soya/kruidenmix en zorg ervoor dat alle aardappeltjes zo goed als onder zitten.
Voeg nog wat vegan kaas toe bovenop en de aardappels kunnen voor 20 minuten op 180ºC In de oven!