Go Back

Vegan worstenbroodjes

Deze worstenbroodjes zijn heerlijk als lunch, snack of perfect als borrelhapje op een feestje!
Cook Time 55 mins
Rusttijd 55 mins
Total Time 1 hr 50 mins
Course Bijgerecht, Borrelhapje
Servings 18 stuks

Equipment

  • Oven

Ingredients
  

  • 400 gram Naturali vegan gehakt
  • 1 pak Koopmans broodmix (wit) | 20 gram boter, 275 ml lauwwarm water
  • 4 eetlepels Paneermeel, broodkruimels
  • 3 theelepels Gehaktkruiden
  • 1 theelepel Nootmuskaat
  • 1 theelepel Cajun

Instructions
 

  • Bereid eerst het brooddeeg volgens de verpakkingsinstructies van het Koopmans pak. Meng de mix samen met de boter en water en kneed tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg 10 minuutjes rusten met plasticfolie over de kom.
  • Wikkel het deeg in een schone theedoek en laat nog 45 minuten rusten.
  • Terwijl het deeg rust, maak je het gehaktmengsel klaar. Meng alle kruiden samen met het gehakt in een kom en meng er ook het paneermeel doorheen. Je kunt natuurlijk kruiden toevoegen die jij zelf lekker vind dus geef er je eigen draai aan!
  • Je kunt alvast ongeveer 18 worstjes rollen van het gehaktmengsel. Wil je wat grotere worstenbroodjes maken rol er dan wat minder, wil je mini's maken rol er dan gerust meer!
  • Verwarm de oven voor op 200ÂșC.
  • Besprenkel het aanrecht met wat bloem en rol een stukje deeg uit tot een soort mini pannenkoek formaat. Rol een worstje en leg deze in het midden. Vouw de zeikantjes naar binnen en rol het broodje verder dicht als een wrap. Maak het randje een beetje nat met water en plak het zo dicht. Eventueel kun je het broodje nog tussen je handen rollen om zo de naad minder zichtbaar te maken.
  • Rol zo nog 18 worstenbroodjes, of tot je deeg en gehaktmengsel op is.
  • Plaats de worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 35 minuten af.
  • Heel lekker direct uit de oven, of een dagje later. Koud lekker maar ook lekker wanneer je het broodje nog even opwarmt in de oven of airfryer.
Keyword borrelhapje, snack, tussendoortje, Worstenbroodje