Go Back

Homemade bananabread

Heerlijk bananenbrood, níet zo heel gezond maar wel enorm lekker! Op deze manier kun je je rijpe bananen nog voor een goed doel gebruiken!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Servings 9 porties (+/-)

Equipment

  • Oven
  • Mixer

Ingredients
  

  • 3 Rijpe bananen | evt 1 extra voor topping
  • 120 ml Olie of appelmoes | Ik gebruikte olijfolie, 1/2 cup
  • 120 ml Soja yoghurt | 1/2 cup
  • 150 gram Lichtbruine basterdsuiker | 3/4 cup
  • 2 theelepels Vanille aroma
  • 260 gram Bloem | 2 cups
  • 1 theelepel Baking soda
  • Zout
  • 1 á 2 eetlepels Kaneel | Of gewoon op gevoel ;)
  • 150 gram Walnoten & amandelen | Naar keuze natuurlijk

Optioneel

  • Pure chocolade chips
  • Andere nootjes, of bijv. dadels, wat je wilt!

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Prak 3 bananen met een vork of bijvoorbeeld een stamper. Je kunt wel wat meer bananen toevoegen, je kunt dus ook nog een extra banaan bewaren om deze bovenop de cake te leggen voordat hij in de oven gaat.
  • Meng daar de olie, yoghurt, lichtbruine basterdsuiker en vanille aroma doorheen tot een glad beslag. Ik heb een keukenmixer gebruikt, je kunt ook een handmixer gebruiken.
  • Meng daarna de bloem, baking soda, een beetje zout & kaneel doorheen. Ik giet er altijd lekker wat kaneel doorheen hoeveel ik denk dat ik lekker vind dus op gevoel! Je kunt hier ook nog andere kruiden toevoegen mocht je willen.
  • Voeg dan je extra's toe, de nootjes en evt de chocolade chips of andere ingrediënten.
  • Vet je bakvorm in of beleg met bakpapier. Giet je mengsel erin en sprenkel er eventueel nog nootjes, chocolade of je extra banaan overheen.
  • Het bananenbrood kan nu 60 minuten op 180°C de oven in. laat het daarna even afkoelen en dan genieten maar! Warm én koud, beide erg lekker.