Go Back

Vegan gevulde eieren

Deze heerlijke gevulde eitjes van champignons zijn heel makkelijk te maken! Week de champignons optijd en verder is alles in een handomdraai klaar. Zo kun je toch genieten van een gevuld eitje maar dan op een leedvrije manier! :)
Prep Time 1 day
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 day 20 minutes
Servings 12 Gevulde eitjes

Equipment

  • Keukenmachine

Ingredients
  

  • 1 bakje Champignons
  • 0,5 blik Kikkerewrten
  • 3 eetlepels Vegan mayo
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 1 theelepel Uipoeder
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Kerriepoeder
  • Zout
  • Dille
  • Bieslook
  • Augurkenvocht | Het sap uit een lege pot augurken
  • Kala Namak

Instructions
 

  • Neem je pot augurkenvocht en voeg kala namak toe. Doe dit naar smaak, het is een beetje gokken.
  • Was je champignons en hol ze uit, je kunt het stammetje nog gebruiken voor in een soep of bijvoorbeeld een tapenade o.i.d.
  • Stop alle champignons in de pot met vocht en laat dit in de koelkast marineren. Ik heb dit een nachtje laten inweken.
  • Voeg in een keukenmachine/blender je kikkerewrten en vegan mayo toe en blend tot een romig geheel. Voeg al je kruiden toe en proef of het naar wens is.
  • Haal de champignons uit de pot en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Dep ze evt droog, ze zijn best nat.
  • Vul de champignons met de vulling en top af met wat extra kruiden, genieten maar!

Notes

  • Ik gebruikte een heel blik kikkerewrten. Dit was echt best veel! Ik had maar een klein bakje champignons en dan is een blik kikkererwten echt heel veel vulling. Je kunt dat natuurlijk ook eten op een cracker o.i.d.
  • Qua kruiden kun je lekker toevoegen wat je wilt! Dat heb ik ook gedaan. Ik heb dus het recept van Tabitha gebruikt maar daarin gebruikte ze ook pickled relish, iets wat ik niet optijd kon vinden.
Keyword champignons, ei, eieren, eiersalade, gebakken ei, gekookt ei, gevuld ei, kikkerewrten, Pasen