Druk het water uit de tofu door de tofu tussen 2 keukenpapiertjes te leggen en er op te duwen. Je kunt ook een tofu press gebruiken. Let op dat je de tofu niet plet, druk hard genoeg dat het water eruit kan, maar niet te hard.
Snijd te tofu in blokjes en dip ze in de maizena. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Dit gaat zorgen voor een lekker crispy randje.
Verwarm wat olie op in een pan en zodra deze heet is voeg dan de tofublokjes toe. Laat dit bakken tot de tofublokjes goudbruin kleuren, dit kan best een paar minuutjes duren.
Kook in de tussentijd je noodles voor zolang jij lekker vindt. Ik stel meestal geen tijd in en proef tussendoor gewoon hahah.
Maak in de tussentijd de sausjes klaar. Voeg voor de tofu alle ingredienten samen excl. de maizena & de tofu natuurlijk. Doe hetzelfde voor de noodles, je kunt hier wel maizena toevoegen op het laatste wanneer je de saus nog wilt verdikken.
Zodra de noodles naar wens gekookt zijn en de tofu lekker crispy is voeg dan het sausje voor de tofu toe.
Giet de noodles af en voeg ook toe aan de pan. Roer alles door elkaar en voeg dan het sausje voor de noodles toe. Roer door en laat nog heel eventjes samen pruttelen.
Bestrooi met wat gefrituurde uitjes, gedroogde bieslook en wat nog lekkerder is is denk ik lente ui!