Go Back

Cookie dough caramel brownie

Deze heerlijke cake brownies met een cookie dough topping en caramel drizzle gaan iedereen lekker vinden! Verras je vrienden en familie met dit VEGAN receptje!
4 from 1 vote

Ingredients
  

  • 60 gr Plantaardige boter, gesmolten
  • 1/3 cup Witte kristalsuiker | Omgerekend 67 gr
  • 1/3 cup Pure rietsuikeer, of lichte basterdsuiker | Omgerekend 67 gr
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 75 gr Appelmoes
  • 3/4 cup Bloem | Omgerekend 96 gr
  • 1/3 cup Cacao | Omgerekend 35 gr
  • 70 gr Pure chocolade

Ei vervanger

  • 2 eetlepels Natuurazijn
  • 2 theelepels Baking soda

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180ºC
  • Smelt de boter in de magnetron. Voeg deze samen met de suikers, vanille extract & appelmoes. Gebruik hiervoor een keukenmixer.
  • Doe in een apart schaaltje de azijn en baking soda samen. Het geeft een reactie en gaat schuimen, dit gaat zorgen voor luchtigheid zonder het gebruik van ei. Voeg dit toe aan het suiker/boter mengsel en mix samen.
  • Voeg dan de bloem, cacao en in stukjes gesneden chocolade toe en mix het beslag verder door.
  • Bedek een brownieschaal met bakpapier en smeer het beslag hierover uit. Het beslag is best dikkig en plakkerig, maar dit komt in de oven helemaal goed!
  • Bak de brownies af voor 30 minuten op 180ºC. Controleer met een sateprikker of hij goed gaar is.
  • Top af met je eigen gemaakte cookie dough (recept hieronder) en met wat vegan caramel. Ik heb de caramel heel kort in de magnetron gedaan zodat deze goed gietbaar is, Je kunt hem ook vantevoren uit de koelkast halen.